Talaşlı’dan Güneş Enerji Sistemleri İçin Önemli Uyarı

Talaşlı’dan Güneş Enerji Sistemleri İçin Önemli Uyarı

Havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı bugünlerde, Eskil Isı Firması Sahibi Eyüp Talaşlı’dan önemli bir uyarı geldi.

Talaşlı, bugünlerde enerjilere mutlaka antifriz konulması gerektiğini söyledi.
Enerjilere giden su tamamen kapatılmamalı ve damlamalı bir şekilde su bırakılmalıdır
Hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü günlerde güneş enerjilerinin patlamaması için enerjilere giden suyu tamamen kapatılmaması uyarasında bulunan Talaşlı, “Vatandaşlarımız hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü günlerde güneş enerjilerinin patlamaması için enerjilere giden suyu tamamen kapatmamalı ve damlamalı bir şekilde suyu bırakmalıdır.” Dedi.
Soğuk hava şartlarında özellikle hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü günlerde suların donduğunu belirten Talaşlı, “Özellikle donlu havalarda çatılarda ve açık alanlarda su tesisatı malzemeleri ile ilgili su sayaçları donmaktadır. Gece boyunca akmayan su sabah saatlerinde de güneşin çıkması ile beraber su boruları olsun veya diğer su tesisatları olsun, hava sıcaklığı eksi derecelere düştüğü zaman bu su borularının içerisinde aşrı yüksek basınç yapıyor. Basınç sonunda ise su tesisatı malzemelerinde patlamalar meydana geliyor.” Şeklinde konuştu.
Kış aylarında antifrizlerin konulması gerekiyor
Güneş enerjilerinde antifrizli olan ve bakımlı olan enerjilerin tavsiye edilen öneriler doğrultusunda kullanıldığında bu tür hadiselerin yaşanmayacağını kaydeden Talaşlı, “Bu enerjilerin kış aylarında antifrizlerinin konulması gerekiyor. Antifriz konulduğu takdirde patlama gibi bir sorun olmaz. Özellikle bu soğuk havalarda vatandaşlarımızın çatıya çıkan vanalarını kapatmalarını öneririz. Bu tür aşırı soğuk günlerde güneş enerjilerine çıkan vanalarını kapatıp bu günlerde güneş enerjilerini kullanmamalarını tavsiye ederiz.” Diye konuştu.
Eyüp Talaşlı, antifriz temin etmek isteyen müşterilerine Eskil Isı olarak hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

20288.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.