Sözen Aksaray’ın Tarihi Yerlerine Hayran Kaldı!

Sözen Aksaray’ın Tarihi Yerlerine Hayran Kaldı!

Ak Parti MYK Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte şehrin tarihi mekânlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Ak Parti MYK Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte şehrin tarihi mekânlarını gezerek inceleme yaptı.

 

Ak parti İstanbul eski milletvekili ve MYK Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti. Sözen, Aksaray’a yaptığı ziyareti sırasında şehrin tarihi mekânlarını gezdi. Şehrin tarihi dokusunu çok beğendiğini ifade etti.

 

Ak parti MYK üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Aksaray’a yaptığı ziyaretinin ilk gününde Başkan Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret ederek karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Sözen, daha sonra Başkan Yazgı ve yardımcılarıyla birlikte Azmi Milli Un Fabrikası ve tarihi Zinciriye Medresesini gezerek inceleme fırsatı buldu. Belediye görevlileri, Sözen’e Azmi Milli fabrikası ve Zinciriye Medresesi hakkında bilgiler aktardılar.

MYK üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen, Aksaray ziyareti sırasında ilk gün Ağzıkarahan’da bulunan hanı ve Saratlı kasabasında bulunan yer altı şehrini de gezerek bilgi aldı.

 Sözen, Aksaray’daki ikinci gününde ise Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı ile birlikte Selime kasabasına giderek Selime Katedralinde inceleme yaptı. Selime’den sonra Kızılkaya köyündeki Âşıklı höyük’e geçen Sözen, yetkililerden Âşıklı höyük hakkında bilgi aldı. Sözen, daha sonra Ihlara vadisini de ziyaret ederek Başkan Yazgı ve eşi Hasibe hanımla birlikte vadi içinde 3 km’lik yürüyüş yaptı.

Aksaray’ın tarihi ve turistik mekânlarına hayran kalan Sözen “Aksaray 10 bin yıllık tarihi geçmişi ile ülkemizin ve Anadolu’nun en güzel şehirlerinden birisi. Gerçekten görülmeye değer tarihi zenginliklere sahip bir şehrimizdir” şeklinde konuşarak Aksaray’ın tarihi mekânlarını gezip görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.