Sertifikalarını törenle aldılar

Sertifikalarını törenle aldılar

​​​​​​​Aksaray'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret Borsası işbirliğinde düzenlenen kaz ve ördek yetiştiriciliği kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ağaçlı Dinlenme Tesislerinde düzenlenen sertifika törenine Ak Parti Grup Başkan vekili ve Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Bülent Saklav, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Sığır Birliği Başkanı Bekir Kayan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, HAYKOOP Başkanı Mustafa Çakır, TARKOOP Başkanı Ali Bayraktar, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Üyeleri, İstişare Kurulu Üyeleri, Daire Müdürleri, Kursiyerler ve Davetliler Katıldı.

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök “Eğitimin çok faydalı ve yerinde olduğunu belirterek, "Aksaray’ımızın böyle bir eğitime ihtiyacı vardı. İnşallah bakanlığımızda kaz ve ördek yetiştiriciliğine ciddi destekler vererek Aksaray’ımızda ve bölgemizde iyi yerlere geleceğine inancım tamdır. Türk İş dünyasının çatı kuruluşu olan, TOBB’a bağlı,  Türk müteşebbisliğinin ve girişimcilerin gerçek temsilcisi olan Aksaray Ticaret Borsamız; ilimizin tarıma dayalı ekonomisinin geleceğe dair, hedef ve yol haritalarının belirlenmesinde,  önemli karar ve çalışmalarla sorumluluğunun farkında olan borsamız; sürekli daha iyisini başarmak için,  yine aynı ruh ve heyecanla, birlik ve beraberlik içerisinde, çalışma inancıyla ilimiz için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağımızı sizlerle paylaşıyoruz.  Bugüne kadar resmi kurumlarla ve borsamız bünyesinde 36 adet Girişimcilik Eğitimi vermiş olup, 1070 kursiyere sertifikalarını kazandırdık. Bunların % 13’ü kendi işyerini açarak istihdama katkı sağladı. Bu duygu ve düşüncelerle 70 günlük eğitim süreci sonunda sertifika almaya hak kazanan değerli kursiyerlerimize Sayın Valimizin himayelerinde, bu eğitimin gerçekleşmesinde çok büyük katkıları ve destekleri olan; İl Müdürümüz Bülent SAKLAV beyefendiye, Hayvan Sağlığı Şube Müdürümüz Ahmet TAV beyefendiye, Ziraat Mühendisi Alptekin KOCAMAZ beyefendiye ve diğer tüm hocalarımıza teşekkür ederim. Tekrardan katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Saklav ise 2017-2018 yılı içerisinde 67 adet kurs düzenlediklerini ifade ederek “ Açtığımız kurslarda 2097 kişiye belge verdik. Verdiğimiz bu belgeler sayesinde çiftçilerimiz verimli bir şekilde yararlandı. Kurslara katılanların çoğunluğu ise bayan arkadaşlarımızdı. Düzenlediğimiz kurslardan birisi de kaz ve ördek yetiştiriciliği kursuydu. Burada 76 tane kursiyer başvurmuş olup, 60 tanesi belge almaya hak kazanmıştır. İl müdürlüğü olarak buradaki amacımız çiftçilerimizi tarım ve hayvancılık konusunda eğitmek ve aile ekonomilerine katkı sağlamaktır. Ben bu vesile ile belge almaya hak kazanan herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

Ak Parti Grup Başkan vekili ve Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz eğitime kayıtsız kalmayan bütün sivil toplum örgütü başkanları ve il müdürlerine teşekkür ederek insana yapılan yatırımın çok önemli olduğuna dikkat çekti.

İnceöz “ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “ İnsanı Yücelt ki, Devlet Yücelsin” şiarı içerisinde politikalarımız ve siyasetimizin merkezinde insanımız vardır. Yapılan bütün yatırımlar insanımız için çok önemli. Eğitim, sağlık çok önemli ama onun dışında bir şehrin insanının ekmeğini aşını büyütmek, bu anlamda adımlar atmak gerçekten bizler için önem arz etmektedir STK’lar gerçekten şehrin lokomotifleridir İlk andan itibaren saygıdeğer başkanımla dirsek temasıyla Aksarayımız için önemli projelere imza atmak gayreti içerisinde olduk. Şehrimiz için çalışma gayreti içinde oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum.

Sivil toplum örgütü kendi oda kuruluşu içerisinde sorunu doğru görüp çözüm önerileri konusunda bizler kafa kafaya verip bir proje çıkarabiliyorsak, bir iş yapabiliyorsak o zaman iyi işler yapma gayreti içerisinde olduğumuzu gösteriyor demektir. Bu anlamda başkanlarıma teşekkür ediyorum

Şehrimiz için ve aynı zamanda ülkemiz için hepimiz omuz omuza nerde olursak olalım, hangi inançta olursak olalım tek bir Türkiye var. Bizler de o Türkiye’nin paydaşları olarak iteleyici güçleri olarak bu işi üretn taraflarla şehrimiz ve ülkemiz için çalıştığımızı gösteriyor.

 Bu duygu ve düşüncelerle işini iyi yapan bütün STK temsilcilerine, onlarla beraber çalışan, üreten, ülkesinin geleceğinde koşan ve gerçekten dedikodudan ari, uzak bir şekilde işini yapan herkese buradan yürekten teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize de almış oldukları sertifikaların hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.