Sağlıkta Büyük Dönüşüm

Sağlıkta Büyük Dönüşüm

Aksaray’da sağlık hizmetlerinin daha uygun şartlarda ve kaliteli olarak sunulması için başlatılan dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Devlet Hastanesinde 8 yeni ameliyathane yakın zamanda...

Aksaray’da sağlık hizmetlerinin daha uygun şartlarda ve kaliteli olarak sunulması için başlatılan dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Devlet Hastanesinde 8 yeni ameliyathane yakın zamanda hizmete giriyor. Acil Serviste yapılan düzenleme ile vatandaşlara acil vakalar haricinde gece 24’e kadar normal poliklinik hizmeti verilecek.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı Aksaray Devlet Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Turgut, hastane yöneticileri ve doktorlarla görüşen Vali Ataklı bir süredir devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Acil Servis ve yeni ameliyathaneleri gezen Vali Ataklı, sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve eksiksiz yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun için her türlü tıbbı cihaz ve hizmet mekanlarının oluşturulması gerektiğini ifade eden Vali Ataklı, Aksaray Devlet Hastanesi bünyesinde yapılan çalışmalar sonunda vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alacağını söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Turgut Aksaray Devlet Hastanesi bünyesinde 8 yeni ameliyathanenin yakın zamanda hizmete gireceğini belirterek, yeni ameliyathanelerden bir tanesinin kalp damar cerrahisinde hizmet vereceğini söyledi. Turgut, en geniş imkanlarda Aksaray Devlet Hastanesinde kalp anjiyolarının yapılacağını belirterek, “Anjiyoların en geniş imkânlarla burada yapılmasını sağlayacağız. Ancak burada sürekli ameliyat yapılsın olarak düşünmemeliyiz. Burası kalp damar cerrahisinde ve anjiyolarda olası komplikasyonlara karşı hazırlıklı olmak için anında müdahale edebilecek ekip ve ekipman olacak şekilde de düzenlendi. Çok yakın zamanda bu servisimizi de hizmete açacağız” dedi.

Acil Serviste yapılan düzenlemelerle ilgili Vali Ataklı’ya bilgi veren Turgut, acil servis imkanlarının daha da genişletileceğini aktardı. İki ayrı bölüm de hizmet verecek acil serviste ilk karşılama biriminin gelen vatandaşların şikayet ve durumlarına göre yönlendirme yapacağını, düzenlenen yeni bölümün bu noktada normal poliklinik hizmeti vereceğini belirtti.

Vali Şeref Ataklı, yapılan çalışmalarda gerçek acil vakaların ilgili serviste tedavilerinin yapılacağını tıbben acil durumu olmayan hastaların da diğer serviste sağlık hizmetinden yararlanacağını böylece acil serviste yoğunluğun azalacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.