Sağlık Bilimleri Fakültesi İçin Senato Kararı Alındı

Sağlık Bilimleri Fakültesi İçin Senato Kararı Alındı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sağlıkla ilgili geniş bir zemin hazırlamak ve oluşan altyapı üzerine Tıp Fakültesi’ni konumlandırmak istediklerini söyledi.

ASÜ Rektörü yerel medya temsilcilerini ziyaret etti ve üniversite yönetimi olarak yapmak istedikleri çalışmaları anlattı.

Ziyaretlerinde Aksaray’ın önceliklerini önemsediklerinden söz eden ve kamuoyunun beklentilerini en ideal biçimde karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Rektör Şahin, özellikle sağlık alanında ciddi yatırımlar oluşması için gayret gösterdiklerini belirtti. Üniversiteye Tıp Fakültesi kurulması ile alakalı alınan Senato Kararı’nın YÖK’ten geçtiğini ve kısa süre içinde Bakanlar Kurulu’na sunulacağını anımsatan Prof. Şahin, “Ümit ediyoruz ki; Tıp Fakültesi Bakanlar Kurulu’ndan da geçecek. Buna ek olarak, doktorlarla birlikte çalışan ekibi yetiştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni kurmak için gereken çalışmalara başladık; Senato Kararı’nı aldık. Sağlıkla ilgili geniş bir zemin oluşturmak ve Tıp Fakültesini bunun üzerine konumlandırmak istiyoruz” dedi. ASÜ Rektörü, bu noktada medyanın desteğini önemsediklerini söyleyerek, “Medyamızla birlikte aynı şeyleri söyleyebilirsek, muhataplar bizleri daha fazla ciddiye alacaktır. Aksaray için biz elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu. Rektör Şahin sırasıyla Yenigün Gazetesi Sahibi Yaşar Karatay, Kanal 68 Televizyonu Sahibi Dr. İbrahim Yücel Köse, Egemen Gazetesi Yöneticisi Mustafa Kasım ve Yeni Aksaray Gazetesi Sahibi Ali Südemen’i ziyaret etti.

Medya temsilcileri ziyaretinden dolayı Rektör Şahin’e teşekkür ederek, Aksaray’ın menfaatine olan her konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Rektör Şahin’in medya ziyaretleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.