Prof. Dr. Mustafa Acar : Üniversite sanayi işbirliği çok önemli

Prof. Dr. Mustafa Acar : Üniversite sanayi işbirliği çok önemli

Aksaray Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Mustafa Acar, çalışmalarına hızla devam ediyor

Aksaray Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Mustafa Acar, çalışmalarına hızla devam ediyor. Sivil Toplum Örgütleri, vatandaşlar ve iş adamları ile sık sık görüşen Acar, dün de Emin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Eroğlu’nu ziyaret etti. Eroğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Rektör Adayı Acar projeleri hakkında bilgiler verdi. Üniversitenin bir şehir için çok önemli olduğuna değinen Acar, üniversitenin her alanda şehrin gelişmesine ve ekonominin canlanmasına ciddi katkılar sağlayabileceğini vurguladı. 1,5 aydır Aksaray’da ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Acar, özellikle sanayi üniversite işbirliğinin oluşturulması, üniversitede yeni bölümlerin açılması ve piyasadaki ihtiyaçların karşılanması konusunda duyarlılık gösterildiğini söyledi. Seçilmeleri halinde ciddi bir üniversite sanayi işbirliği oluşturacaklarına dikkat çeken Acar, ayrıca ASÜ’de Kariyer Planlama Merkezi kuracaklarını ve bu merkez sayesinde daha kolay istihdam, öğrencileri yönlendirme, kurumlar arası iletişim ve dolayısı ile anında istihdam sağlanacağını kaydetti.

Hatice Eroğlu ise üniversite sanayi işbirliğinin kesinlikle uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, bunun için geç bile kalındığının altını çizdi. Eroğlu, ̶
;Kim olursa olsun, bu işbirliğinin Aksaray’ın vizyonu, ekonomisi ve gelişimi için kesinlikle biran önce uygulanmalıdır” diye konuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.