"Polisiz" Diyerek Suriyeli Aileyi Silahla Gasp Ettiler

"Polisiz" Diyerek Suriyeli Aileyi Silahla Gasp Ettiler

Aksaray'da ellerinde silah ve telsizlerle "polisiz" diyerek Suriyeli ailenin evde yastık içinde bulunan 25 bin TL para ile 25 bin TL değerindeki altınlarını...

Aksaray'da ellerinde silah ve telsizlerle "polisiz" diyerek Suriyeli ailenin evde yastık içinde bulunan 25 bin TL para ile 25 bin TL değerindeki altınlarını gasp eden 2 özel güvenlik görevlisi, polisin çalışmasıyla yakalandı.

Olay, dün öğle saatlerinde Şeyh Hamit Mahallesi'nde Suriye uyruklu ailenin kaldığı müstakil evde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, özel bir şirkette silahlı güvenlik olarak görev yapan Ramazan S. (31) ve Zahit Ö. (31), silahlarıyla ve satın aldıkları telsizlerle birlikte Muhammed Cerruh (47) ile eşi Emine Cerruh'un yaşadığı eve geldi. Kendilerini polis olarak tanıtan ve silah teşhirinde bulunarak evde arama yapan güvenlik görevlileri, uyuşturucu ticareti yapıldığını söyleyerek evin altını üstüne getirdi. Yastık içindeki para ve altınları bulan güvenlik görevlileri, 25 bin TL nakit para ve 25 bin TL değerindeki altınları alarak kayıplara karıştı. Bunun üzerine Suriyeli aile durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatırken, elde ettiği deliller ve kamera görüntüleri ile kısa sürede şüphelileri tespit etti. Dün operasyon için düğmeye basan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüphelilerin evlerine yaptığı operasyonda 2 güvenlik görevlisini yakaladı. Sorgulanmak üzere emniyete götürülen 2 şüpheli, ifadelerinde Suriye uyruklu M.M'nin (22) Suriyeli bu ailenin çok parası olduğunu, kendisine de borçları olduğunu ve bu nedenle dolandırıcılığa azmettirdiğini söyledikleri öğrenildi. Polis ekipleri, Suriyeli M.M'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Silahlı gasba uğrayan Muhammed Cerruh, eşiyle birlikte evde otururken kapı çaldığını anlatarak, "Kapı çaldı ben de kapıyı açtım. İçeriye 2 kişi geldi. Bunlar bana silahı çekerek evin içerisine girmemi söylediler. Bize kendilerinin polis olduğunu söylediler. Kimliklerimizi kontrol ettiler. Eşimi ve beni silahla odaya kapatarak diğer kişi odaları geziyordu. Bu kişiler daha sonra gittiler. Evde yaptığımız araştırmada yeni gelin olan kızımın düğün altınları olan 25 bin liralık altın ile yine düğünden kalan 25 bin TL parayı yastık içerisinden almışlar" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.