Pekmez, “Afetlere her zaman hazırlıklı olmak çok önemli”

Pekmez, “Afetlere her zaman hazırlıklı olmak çok önemli”

Afet Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen beraberinde Arama Kurtarma Gönüllüleri’nden oluşan heyet ile Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Türkmen ve beraberindeki gönüllüleri Valilik Makamında kabul eden Vali Aykut Pekmez; olası acil durumlarda gönüllülerin rolünün büyük olduğunu belirterek; “Afetlere her zaman hazırlıklı olmak çok önemli” dedi.

İl Afet Acil Durum Müdürü Türkmen’den bilgi alan Vali Pekmez; başta deprem olmak üzere, sel, heyelan ve trafik kazaları gibi birçok olayda resmi ekiplerin yanı sıra; ilk yardım ve diğer eğitimlerini alarak gönüllü olmuş kişilerin yapacakları çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Deprem veya trafik kazalarında vatandaşların duruma müdahale ederek yardım etmek için seferber olduğuna dikkat çeken Vali Pekmez; “Bilinçli ve eğitimli olarak bu yardımı yapmak çok önemli. Gönüllülerimiz zamanını ayırarak, emeğini ortaya koyarak bu konuda eğitim alıyor ve her an görev almak için hazır hale geliyor. Bu konuda Aksaray’daki gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum’ dedi.

İl Afet Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen 45 gönüllünün ilkyardım eğitimlerini tamamladığını bu gönüllülerin Afet Yönetimindeki Hizmet Gruplarında da görev aldığını belirtti.

26 kişiden oluşan gönüllü arama kurtarma ekibinin sel, dağ arama kurtarma, su altı arama kurtarma ve büyü trafik kazalarında görev aldığını ifade eden Türkmen; Afet Acil Durum Başkanlığının gönüllülüğü geliştirmek istediğini belirterek Aksaray gönüllülerinin akredite edilerek Aksaray dışında meydana gelebilecek afet ve acil durumlar içinde görev yapacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.