Palta: “Milletimiz Bu Oyunu Bozacaktır”

Palta: “Milletimiz Bu Oyunu Bozacaktır”

Aksaray Milletvekili Nevzat PALTA Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeni ile açıklamalarda bulundu.

PALTA, “Ülkemiz bir kez daha eli kanlı terör örgütlerinin düzenlediği ağır bir saldırı ile derin bir üzüntüye boğulmuştur. Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen; 95 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 246 vatandaşımızın da yaralandığı bu alçakça saldırı yalnız oradaki masum sivil vatandaşlarımıza yönelik değil, Ülkemizin tamamına kast eden kalleşçe bir eylemdir. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum.Özellikle    1 Kasım’da gerçekleşecek seçimler öncesinde yapılan bu saldırı aynı zamanda demokrasi ve özgürlüğümüzü de hedef almaktadır.

İçinde bulunduğumuz coğrafyada etrafımızda bulunun ülkelerin neredeyse hepsinde cereyan eden yangın bölgeyi yaşanmaz hale getirmiş, içinde bulunduğu ülkeleri büyük bir felakete sürüklemiştir. Bugün karanlık dış mihrakların ve bunların taşeronluğunu yapan yerli ve yabancı terör örgütlerinin ortak amacı bu yangını Ülkemize taşımaktır. Şunu bütün kalbimle ifade ediyorum ki bunda asla muvaffak olamayacaklardır. Çok köklü bir devlet geleneğine sahip olan aziz milletimiz doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bütün unsurları ile birlikte var olma mücadelesini, birlik ve beraberlik hususundaki tavrını Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında bütün dünyaya ders verecek şekilde ortaya koymuştur. Bu vakitten sonra kimse bu milletin kardeşliğini test edemez.

Milletimizinferaset ve basiret ile meseleleri değerlendirip her zamankinden daha hassas davranacağına olan inancım tamdır. Unutmayalım ki bütün amacı ülkemizdeki huzur ve güven ortamını ortadan kaldırmak, seçimler öncesinde vatandaşlarımızda korku ve panik havası oluşturmak olan Terör örgütleri, tam da bugünlerde göstereceğimiz kararlı duruşumuz karşısında tutunamayacaktır.

Birlik ve Beraberliğimizi etnik ve siyasi ayrıştırmalarla yok etmek isteyenlere inat bizler bütün bu farklılıkları zenginliğimiz olarak kabul ederek her zamankinden daha çok birbirimize kenetleneceğiz.

Gerekçesi ne olursa olsun her türlü terörü ve bu saldırıları gerçekleştirenleri bir kere daha lanetliyor; Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tedavileri devam eden Yaralılarımızın bir an evvel sağlıklarına kavuşmasını temenni ederken tüm milletimize sabır diliyorum.

Cenabı Hak bir kez daha böyle acılar yaşatmasın.”  aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.