Özel Çocuklardan Özel Sergi

Özel Çocuklardan Özel Sergi

Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Aksaray Belediyesi bünyesinde Özel Çocuklar Sanat Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı ürünler sergilendi.

Aksaray Belediyesi Özel Çocuklar Sanat Atölyesi, sanatın engel tanımadığını açılan sergi ile göstermiş oldular. Aksaraylıların özelliklede sanatseverlerin yoğun ilgisi çeken bu sergide, Özel çocukların kendi elleriyle yaptıkları eserler beğeniye sunuldu ve çocukların sanatlarını icra ederken gösterdikleri bu başarısı yaşıtlarını neredeyse geride bırakmış oldu.

Park Site (ADESE) sergi salonunda Aksaray Belediyesi Sanat Atölyesinde, özel çocukların yaptıkları eserler sergilenmeye başladı. Sergi açılışından önce özel çocuklar davetlilere bir sürpriz yaptılar. Özel çocukların hazırladığı mehteran gösterisi izleyenlerden büyük alkış topladı.

Başkan Haluk Şahin Yazgı, herkesin engelli adayı olduğunu hatırlatarak engellilerin ve özel çocukların toplum ayrılmaz birer parçası olduğunu söyledi. Başkan Yazgı, “Özel çocuklarımız ve engellerimiz toplumuzun birer parçası olduğunu unutmamalıyız. Bu bilinçle hareket edersek onları çok daha iyi anlayabiliriz. Biz engellilerimiz için “SES-SİZSİNİZ” projesi başlattık. Yine indirimli su, ücretsiz engelli şarj istasyonu, toplu taşıma ücretsiz faydalanmasını sağladık. Yani engelli kardeşlerimizle bir bütünlük içindeyiz. Biz belediye olarak bu kardeşlerimize her zaman destek oluyoruz. Bu gibi çalışmalarımız her zaman devam edecektir” diye konuştu.

Serginin açılış kurdelasını Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsrafil Aktürk, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci yaptı. Davetliler eserleri tek tek incelerken mehteran takımındaki özel çocuklar Başkan Yazgı’nın yakın ilgi karşısında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum