Ortaköy’ün Aksaray ve Kırşehir yolu için çalışmalar hızlandı

Ortaköy’ün Aksaray ve Kırşehir yolu için çalışmalar hızlandı

Ortaköylülerin her zaman sıkıntı yaptıkları ve şikâyet ettikleri Aksaray- Ortaköy ve Ortaköy- Kırşehir yolunun yapımına Ortaköy Belediyesinin yazışmalara cevap vermemesi olarak ifade edildi.

  Karayolları Konya Bölge Müdürü Ömer Baylar, Ortaköy ilçesine gelerek, Bu yolun şimdiye kadar yapılamamasının tek sebebi yerel yönetimdir. Yerel yönetimin bölge müdürlüğümüz tarafından gönderilen yazışmalara cevap vermediği gerekli çalışmaları yapmadığından dolayı   yol çalışması bu güne kadar kalmış vaziyettedir” dedi.

Ortaköy- Aksaray yolunda çalışmalar başladı. AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Rıza Özdemir ve Karayolları Konya Bölge Müdürü Ömer Baylar Ortaköy - Aksaray Yolunun Seksenuşağı bölümündeki yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Göreve yeni başlayan Bölge Müdürü 2014'ün sonlarında yüklenici firmanın hatasından dolayı yapılamayan yolu yerinde görüp çalışmaları  inceledi. Bölge Müdürü Baylar "Bu yolun şimdiye kadar yapılamamasının tek sebebi yerel yönetimdir. Yerel yönetimin bölge müdürlüğümüz tarafından gönderilen yazışmalara cevap vermediği gerekli çalışmaları yapmadığından dolayı   yol çalışması bu güne kadar kalmış vaziyettedir. Gerek Milletvekilimiz gerekse  İl ve İlçe Başkanımız gelinen süreçte Belediyeyi devreden çıkararak kamulaştırma işlerini tapu müdürlüğü eli ile yaptırmış olup şu an itibariyle yolumuzun yapılması için önümüzde herhangi bir engel kalmamıştır. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra ivedi bir şekilde çalışmalara başlayacağız" dedi.

Ak Parti Ortaköy İlçe Başkanı Ali Rıza Özdemir Bölge Müdürü Baylar'a bugüne kadar belediyeye gönderilen resmi yazıları göstererek yaptığı açıklamada "AK Parti vatandaşa hizmet odaklı bir partidir. Söz vermişse yapar. Hava şartları yol yapımı için istenen sıcaklığa ulaşır ulaşmaz yol çalışmasına başlayacağımızın sözünü vermiştik. Allah’ın izni ile çalışmaları başlattık. Yolumuzun  problemli olan kısımlarını yaptırıyoruz. Aksaray- Ortaköy ve Ortaköy-Kırşehir güzergâhındaki yolumuzda asıl çalışmalar  26 Haziran'da ihalesi yapıldıktan sonra başlayacak ve vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü  de tutmuş olacağız. İlgi ve alakalarını hiç kesmeyen bizlere sürekli destek olan Milletvekilimiz İlknur İnceöz ve İl Başkanımız Abdulkadir Karatay'a  ve göreve gelir gelmez ilk olarak Ortaköy-Aksaray yoluna öncelik veren Bölge Müdürümüze tüm Ortaköylü vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Yolumuz ilçemize hayırlı olsun" dedi. aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.