Okur’dan Bayramda Çocuk Psikoloji Üzerine Önemli Tavsiyeler

Okur’dan Bayramda Çocuk Psikoloji Üzerine Önemli Tavsiyeler

Psikolog Aysun Hızlı Okur yaptığı açıklamada:

”Ebeveynler çocuğa duygu olarak ne yaşatırsa çocuk onu öğrenir ve uygular. Doğru tutum ve davranışların gelecek nesillere aktarılması, mutlu çocuk mutlu ailelerin çoğalması adına bugünün küçükleri yarının büyükleri ile sağlıklı iletişim kurmak önemlidir.

Tıpkı bayramlarda olduğu gibi, çocuğa bayramı nasıl yaşatırsak, bayram, çocuk için o anlama gelir. Çocukluğunda hatırlamak adına bir anı ekler hafızasına. Dedi.

Psikolog Hızlı Okur “Hani şimdilerde ‘’nerde eski bayramlar!” diye şikayet ediyor, bol bol hatıraları çıkarıyoruz ya gün ışığına, aslında bugünkü bayramların farklı olduğundan değil, büyüklerimizin bayram gününe verdiği değerin, bugünkü ebeveynler tarafından verilmiyor olmasındandır.

Ebeveynlerin bayramlardaki en önemli görevi geçmiş bayram nostaljisi yapmayı bir yana bırakıp çocuklara bu bayramı nasıl yaşatılacağının ailecek planının yapılmasıdır. Daha önceden bir araya gelinip bayramın ne olduğu, neler yapıldığı konusunda bilgiler verilmelidir. Aile büyüklerini ziyaretin amacını ve önemini verilen harçlığın nasıl değerlendirilmesi gerektiği vurgulanmalıdır.


Psikolog Hızlı Okur: Harçlık vermedeki amaç, çocuklara parayı elde tutmak, ihtiyaçlarına göre harcamak, doğru kullanma alışkanlığı kazandırmak olmalıdır. Bayram geleneğini yaşarken kazanılan davranışlarda aile olarak çocuklara erken yaşta verilebilecek alışkanlıklardandır.

Bayram geleneğini yaşarken duygu ve düşüncelerimizin aktarımına dikkat etmeli çocuklara ölçülü davranmalıyız.

Hatıralara ekleyeceğiniz en güzel bayram olması dileğiyle, iyi bayramlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.