Okuma Grubu Öğrencileri Aksaray’da Buluştu

Okuma Grubu Öğrencileri Aksaray’da Buluştu

Eski Tarım Bakanı ve Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü tarafından başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenen...

Eski Tarım Bakanı ve Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü tarafından başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenen okuma grubu projesi kapsamında üniversite ve lise öğrencileri Aksaray'da buluştu.

Adana, Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde illerinden gelen öğrenciler, Aksaray'daki okuma grubu öğrencileriyle buluşarak, çalışmaları kapsamında okudukları yazar Mustafa Kutlu'yu anlattı. Burada bir açıklama yapan Eski Tarım Bakanı ve Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Aksaray'ın okuma grupları arasında yer alan önemli iller arasında yer aldığını belirterek, "Biz birçok şehirde ortak kültürel faaliyet yürütüyoruz. Bu faaliyetin ismi "Anadolu Mektebi." Anadolu Mektebi, yazar seçip okumaya dayalı okumalar yapıyor. Bu seçilen yazarın tüm kitaplarını okumayı, hakkında yazılanları okumaya dayalı. Ama sadece bir okuma değil. Anlama, yazma, konuşma ve yazdığını yayınlamayı amaçlayan bir faaliyet. Aksaray'da bu faaliyetimiz 2013 yılında başladı. Yani dördüncü sene doldu. Çok önemli şehirlerimizden biridir Aksaray. Çok sayıda öğrencimiz var. Burada bugün Adana, Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde illerinden gelen öğrencilerimiz var. Adana ve Aksaray'da Mustafa Kutlu isimli yazarımızı okuyan öğrencilerimiz ağırlıklı olarak 3 günlük programda okudukları Mustafa Kutlu yazarını anladıkları kadarıyla anlatacaklar. Mustafa Kutlu'yu en iyi anlayan ve tanıtan, hakkında araştırmalar yapmış olan Prof. Dr. Fatih Andı hocamız aramıza katıldı. Diğer günlerde de başka yazar ve kültür adamları olacak. Buradaki asıl amacımız bu öğrencileri erken yaşlarda kendi kabiliyet ve kapasitelerini fark ederek hayata çok daha iyi bir şekilde hazırlamak, bilgili, görgülü, anlayışlı insanlar olarak yetişmek, hem kendilerine, hem ailesi ve hem de topluma, milletimize daha büyük hizmet edecek bir donanıma sahip olmaktır" dedi.

Okuma grubu öğrencileri ise çalışmalar kapsamında çok ciddi gelişmeler sağladıklarını belirterek, hayatlarının değiştiğini, her alanda bilgili ve becerili olduklarını söylediler. Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Aykut Pekmez, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Prof. Dr. Engin Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Canbulut ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Okuma Grubu Öğrencileri Aksaray’da Buluştu

Okuma Grubu Öğrencileri Aksaray’da Buluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.