Muhtarlara Yapılandırma Semineri

Muhtarlara Yapılandırma Semineri

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce Mahalle ve köy Muhtarlarına yönelik 6736 sayılı kanun gereğince yapılan SGK yapılandırmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen seminerde yapılandırma işlemleri ve muhtarların sigortalılığına değinildi.

Seminere katılan İl Müdür Vekili Mahir YILDIZ; “ öncelikle davetimize icabet ederek buraya gelen siz muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.

Malumunuz olduğu üzere Kurumumuza borcu olan ve çeşitli gelişmeler nedeniyle ödeme zorluğuna düşen vatandaşlarımızın ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla yapılandırma fırsat sağlamaktadır.

Bu nedenle bizde sizlere ve sizler aracılığıyla vatandaşlarımızı daha iyi bilgilendirip, yapılandırmadan faydalanmaları için bilgilendirme çalışmalarımıza devam etmekteyiz ” dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden seminerde;

“Yapılandırma 2016 yılı Haziran ve önceki aylara ilişkin olup, 30 Haziran 2016  ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan; sigorta primi, işsizlik sigorta primi, Sosyal Güvenlik Destek Primi, Genel Sağlık Sigortası Primi, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, idari para cezalarını kapsamaktadır.

Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 30 Haziran 2016 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlara uygun gecikme cezası ve gecikme zammı gibi feri alacakların tahsilinden vaz geçilmektedir.

Öte yandan isteğe bağlı sigortalılar hariç 5510 sayılı kanunun 4’üncü maddesinin (b) bendi (BAĞKUR) kapsamındaki sigortalıların malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden beş puanlık kısmına isabet eden tutar hazinece karşılanır. Sigortalıların bu prim indiriminden yararlanabilmeleri için primlerin Hazinece karşılanmayan kısmının yasal süresi içinde ödenmesi. Kuruma  kendi sigortalıklarından kaynaklanan prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammının bulunmaması şarttır.

Bu indirim sonucunda esnaf sigortalılarımızın 568,22 TL primleri 485,87 TL ’ye , Tarım sigortalılarımızın 435,63 TL primleri 353,28 TL’ ye inmiştir” denildi.

Seminere köy ve mahalle Muhtarları yanı sıra İl Müdürlüğü personelleri katıldı. aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.