Medaş İşçileri İş Bıraktı

Medaş İşçileri İş Bıraktı

Aksaray’da, düşük maaş aldıklarını iddia eden MEDAŞ işçileri iş bırakma eylemi yaptı. Adil bir maaş istediklerini belirten işçiler, maaşlarının düzenlenmemesi halinde iş bırakma eylemini sürdürecekler...

Aksaray’da, düşük maaş aldıklarını iddia eden MEDAŞ işçileri iş bırakma eylemi yaptı. Adil bir maaş istediklerini belirten işçiler, maaşlarının düzenlenmemesi halinde iş bırakma eylemini sürdüreceklerini söyledi.

MEDAŞ arıza merkezinde eylem yapan işçiler, adil bir maaş istediklerini belirtti. Maaşlarının düzenlenmemesi halinde iş bırakma eylemine devam edeceklerini belirten 50 işçi, “Eşimizi hastaneye götürmek için kredi çekiyoruz” diyerek sitem etti.

İşçilerden Gülüşan Irmak (36), İç Anadolu bölgesi olarak iş bırakma eylemine başladıklarını belirterek, “MEDAŞ arıza personeli olarak maaşımız yetersiz olduğu için iş bırakma eylemi başlattık. MEDAŞ’a biz önceden durumumuzu bildirdik bizimle ilgilenmediler. Bizlerde şu an itibari ile İç Anadolu Bölgesi MEDAŞ çalışanları olarak komple iş bıraktık. Bu saatten sonra bütün vatandaşın sorunlarıyla MEDAŞ ilgilenecek. Biz bu saatten sonra hiçbir sorumluluğu kabul etmiyoruz. Hakkımızı istiyoruz, insan gibi yaşamak için adil bir maaş istiyoruz” dedi.

"EŞİMİ HASTANEYE GÖTÜRMEK İÇİN KREDİ ÇEKİYORUM"

İşçi Süleyman Akbulut (43), hastaneye gitmek için kredi çektiklerini belirterek şöyle konuştu: “Biz elektrik kesmeyeceğiz, vatandaşı mağdur etmeyeceğiz. Ancak arıza gelirse bakılmayacak. Biz sadece adil bir yaşam için, onurlu bir yaşam için emeğimizin hakkını istiyoruz. Petroldeki bir işçi 1300 lira maaş alıyor ve hiçbir riski yok. Memleketin en riskli işini biz yapıyoruz. Bizim dalgınlığımız ölüm demek. En dalgın çalışanlar biziz. Bakkala borç, kasaba borç, manava borç. Eşini doktora götürmek için kredi çeken arkadaşlarımız var. Maaşımız 1070 lira ile 1100 lira arasında.” İşçilerden Abdullah Kocaöz (29) de, “2008 yılından beri bu işte çalışıyorum. Bizim ulaşabileceğimiz bir yetkili gelmedi. O şirket, bu şirket deyip hep bizi aldatıyorlar. Maaş bordromuz burada. Biz dilenmiyoruz, hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.