M.Tuğrul Karacaer, 741. Yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyor

M.Tuğrul Karacaer, 741. Yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyor

Türkav Aksaray Şube Başkanı M.Tuğrul Karacaer Hz. Mevlana Celalettin Rumi’yi dünya hayatından ayrılışının 741. Yılı münasebeti ile bir basın açıklaması yayınladı.

Son zamanlarda tüm dünyada İslam dini ile terörü yan yana gösterme eğilimleri ve arzularının artmış olmasına çağlar öncesinden Hz.Mevlana ve onun İslam anlayışı,  hayat felsefesi ve yaşam tarzıyla cevap vermek gerekmektedir.

İslam dininin birleştiriciliğini en güzel şekilde yaşayan ve ifade eden Hz. Mevlana Celaleddin Rumi sadece yaşadığı 13. Yüzyılda değil, günümüzde de tüm insanlığa, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ifade eden sözleriyle ışık tutmaya devam etmektedir

Yüce Dinimiz İslamiyet’in en önem verdiği hususlardan biri olan, İnsanların birbirine olan ilişkilerinde ki hassasiyetlerine dikkat etmeleri konusunu, söylemiş olduğu sözler ve daha önemlisi yaşamış olduğu hayata yansıtan Hz Mevlana; gerek insanın iç huzuru, gerek ulusal barış, gerek uluslararası barışın yolunun da, her zaman sevgiden ve hoşgörüden geçeceğinin mesajlarını vermiştir.

 “Altın ne oluyor, can ne oluyor, inci, mercan da nedir bir sevgiye harcanmadıktan, bir sevgiliye feda edilmedikten sonra.” sözleriyle de Dünya’da ki hiçbir maddi değerin maneviyatın önüne geçmemesi gerektiği nasihatini etmiştir ki bu veciz sözler yolsuzlukların yozlaşmanın arttığı bu zamanda bu diyarlarda daha da önem kazanmaktadır.

Dünya üzerin de savaşların ve dolayısıyla huzursuzluğun arttığı günümüz de, “Biz Birleştirmeye geldik, ayırmak için değil!” gibi barış ve sevgi dolu deyişlerini özümsemek ülkemiz ve tüm dünyaya barış tahsisinde faydalı olacaktır.

Yaşantısı ve yüzyıllar önce söylediği sözleriyle gönüllerimizi fethederek, verdiği mesajlarla tüm dünya insanlarında hayranlık uyandırarak, günümüze ışık tutan Hz. Mevlana Celalettin Rumi’yi dünya hayatından ayrılışının 741. Yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyor, ülkemiz ve tüm Dünyada barışın ve kardeşliğin tesisine vesile olmasını temenni ediyorum.

M.TUĞRUL KARACAER

TÜRKAV AKSARAY ŞUBE BAŞKANI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.