Kurban boyunca kaçan boğalar onlara emanet! idi...

Kurban boyunca kaçan boğalar onlara emanet! idi...

Aksaray Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını huzurlu ve sorunsuz şekilde geçirmesi için bayram boyunca bir dizi tedbirler uyguladı.

 Kurban kesim ve satış yerlerinde denetimlerini sıklaştıran Aksaray Belediyesi, herhangi bir olumsuzluğa geçit vermezken Mezarlık müdürlüğü halkın, mezarlık ziyaretleri sorunsuz şekilde gerçekleştirmesi sağladı. Diğer yandan bayramda, firar eden kurbanlıklar için “153 Alo boğam kaçtı” hattı aralıksız çağrı yapıldı. Belediye bünyesinde kurulan ekip sayesinde, firar eden kurbanlıklar uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirilerek kurban sahiplerine teslim edildi.

Aksaray Belediyesinin bayram öncesinde aldığı tedbirler sayesinde sorunsuz bir Kurban Bayramı daha geride kaldı. Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların belirlenen kurban kesim yerleri dışında kesim yapmasına izin vermedi. Kurban sahipleri, Aksaray Belediyesinin belirlediği noktalarda kurbanları kesti. Diğer yandan temizlik görevlileri, kesim sonrasında kesim bölgelerinde geniş çaplı temizlik çalışması başlatarak sağlıksız ve olumsuz görüntülere izin vermedi.

Aksaray Belediyesi, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu geçirmeleri için trafik zabıta ekipleri bayram boyunca şehirler arası otobüs terminalinde ve şehir içi toplu ulaşım araçlarına yönelik denetimlerini sürdürdü. Bayram gününde Aksaray’da bir çok noktasında sahibinin elinden kaçan kurbanlıklar firar etti. Aksaray Belediyesi 153 “Alo Boğam Kaçtı” hattına ve 444 55 68 çağrı merkezine bu yönde de sayısız ihbar geldi. Belediye bünyesinde kurulan boğam kaçtı timi bayramda yine iş başındaydı. Çağrı merkezleri yönlendirmesiyle birlikte Aksaray’da firar eden kurbanlıklar uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirilerek kurbanlıklar sahiplerine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.