Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Mehmetçik’ten Destek

Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Mehmetçik’ten Destek

Küçükbaş hayvan eti tüketiminin yaygınlaştırılması ve besicilerin desteklenmesi amacıyla Et ve Süt Kurumu ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında protokol imzalandığını belirten Aksaray Damızlık Ko...

Küçükbaş hayvan eti tüketiminin yaygınlaştırılması ve besicilerin desteklenmesi amacıyla Et ve Süt Kurumu ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında protokol imzalandığını belirten Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, "2015 yılından itibaren Mehmetçiğimiz, dana etinin yanı sıra koyun ve kuzu eti de tüketerek üreticilerimize destek olacak" dedi.

Ülkede olduğu gibi Aksaray’da da küçükbaş hayvancılığın çok geride kaldığını itiraf eden Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, “Avrupa ülkeleri küçükbaş hayvanı pek fazla tüketmiyor. Bu ihtiyaçlarını domuzdan karşılıyorlar. Bu hayvanın etini yemeyen bizim gibi Müslüman ülkeler bu işi koyundan karşılıyordu. Ancak Türkiye’de küçükbaş hayvan tüketimi konusunda çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü Türk toplumu küçükbaş hayvan tüketiminden uzaklaştırıldı. Kendi doktorlarımız, diyabet uzmanları çıktıkları her programda tere yağ yemeyin kolesterolünüz yükselir dediler. Küçükbaş hayvanların etlerini yemeyin sağlınız bozulur, tansiyonunuz çıkar ölürsünüz diyerek insanlarımızı korkuttular. Böylelikle kuzu eti tüketmeyen bir toplum oluşturuldu. Tüketim olmayınca üretici sıkıntıya girebiliyor. Böyle olduğu zaman da elindeki hayvanı satmak zorunda kalıyor. Üreticilerin küçükbaş hayvan besiciliğini bırakması ise ülke hayvancılığını çok olumsuz etkiliyor. Geçmişte bunların acı örneklerini yaşadık. Et ve Süt Kurumu, tekrar aynı sorunların yaşanmaması, küçükbaş hayvan üreticisinin mağdur olmaması için TSK ile güzel bir protokol imzaladı. 2015 yılından itibaren Mehmetçiğimiz, dana etinin yanı sıra koyun ve kuzu eti de tüketerek üreticilerimize destek olacak. Ülke hayvancılığının gelişmesi adına önemli bir adım diye düşünüyoruz." dedi.

Aktürk, bu protokolle küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesinin amaçlandığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.