Köklerimiz bu topraklarda projesi

Köklerimiz bu topraklarda projesi

AKÇED (Aksaray Kültür ve çevre GSK Derneği), ÇEKUD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) ile işbirliği yaparak köklerimiz bu topraklarda projesi kapsamında Aksaray da fidan dikimi yapacak.

Geçtiğimiz yıllarda Havva Kulak ilköğretim okulu, Merkez Taptuk Emre Ortaokulu, Selime Sağlık ocağı gibi kurumlarımızın bahçesini ve Kılıçarslan Tepesini ağaçlandıran AKÇED bu yıl Ortaköy Anadolu Imam Hatip Lisesi bahçesini ağaçlandıracak.

Geleneksel olarak düzenlenen bu çevre faaliyetinin ikincisi bu sene 07 Nisan 2019 Pazar, Saat 13.00’te 81 ilde ve katılımcı ilçelerde aynı anda (eş zamanlı) birlikte gerçekleştirecek.

Fidan dikim ve tohum ekimi faaliyeti ülkemizde ve dünyada yine bir ilk ve rekor denemesi olacaktır. Projenin temel amacı ağaçlandırmanın öneminin toplumun her kesimi tarafından kavramasının sağlanmasıdır. Bundan sonra projenin önümüzdeki yıllarda bütün dünyayı da kapsayacak şekilde devam ettirilmesi planlanıyor.

07 Nisan pazar günü saat 13.00’de bütün illere birlikte aynı anda Aksaray da başlayacak olan fidan dikimi ve tohum ekimi etkinliğine bütün çevre-doğa gönüllüleri davetlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.