Koçaş, “Ekonomimiz Tüm Dünyayı Kıskandırdı”

Koçaş, “Ekonomimiz Tüm Dünyayı Kıskandırdı”

Türkiye ekonomisinin geçtiğimiz gün açıklanan ilk çeyrekteki yüzde 5’lik büyümesi tüm Dünya’da yankı uyandırırken, 2017 yılı başında ekonomide büyük gelişmeler yaşanacak diyen ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’ın söyledikleri yerini buldu.

Ülkemizin 2017 yılında uygulamaya koymuş olduğu reform paketleri, istihdam seferberliği, vergi teşvikleri ve kredi garanti fonlarındaki uygulamalar iş dünyasında beklenen artışı gösterirken büyüme rakamları herkesi şaşırttı.

Açıklanan ekonomik rakamları değerlendiren Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklamada; “Ülkemiz geçtiğimiz gün ilk çeyrekte ekonomide kimsenin beklemediği ve tahmin etmediği bir büyüme gerçekleştirdi. 2017 yılının ocak ayında bir basın açıklaması yapmıştık ve milli seferberlik kapsamında ülkemiz, iş dünyası 2017 yılında devrim yapacak çok büyük gelişmeler olacak demiştik. Allah’a şükürler olsun ki bu tahminlerimizde yanılmadık.

Türkiye G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen üçüncü ülke olurken, Avrupa Birliği üyelerinin 23'ünden de daha hızlı büyüdü. Aynı zamanda G7 ülkeleri (yüzde 1,8) ile OECD ortalamasının (yüzde 2) da üzerinde büyüme kaydetti.

Yılın ikinci çeyreğinde yine belirtiyoruz ki bu büyüme kadar bir oran daha gerçekleşecek. Biz iş dünyası ve vatandaşlarımız 2016 yılında tarihimizin en büyük ihanetini gördük. İçeride ki ve dışarıda ki düşmanlarımız bizi öyle bir ihanetle karşı karşıya bıraktılar ki ülkemizin değerini çok daha iyi anladık.

Bizim başka bir ülkemiz yok ve Dünya’nın gözü bu topraklarda olduğundan başta hükümetiz olmak üzere iş dünyası 2017 yılında ekonomide devrim yapma sözü verdi.

Milli seferberlik kapsamında devletimiz ve iş dünyamız el ele verdi ve bu güzel tablo ile karşılaştı. Bu milli seferberlik devam ettiği süre daha çok bu tür olumlu rakamlar ile karışılacağız. Bu mübarek Ramazan ayında milli birlik ve beraberliğimiz bozulmasın ve artarak devam etsin” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.