Kayı Gölü, Keşfedilmeyi Bekliyor

Kayı Gölü, Keşfedilmeyi Bekliyor

Gülağaç ilçesindeki göllerden Kayı Gölü'nün, yüzeyindeki su mercimekleriyle birlikte ziyaretçilerini büyülediği bildirildi.

Kapadokya'nın Göller bölgesi Aksaray'ın Gülağaç ilçesindeki göllerden Kayı Gölü'nün, yüzeyindeki su mercimekleriyle birlikte ziyaretçilerini büyülediği bildirildi.

Gülağaç ilçesine bağlı Gülpınar Belediye Başkanı Nizamettin Uğur,  yaptığı açıklamada, Gülağaç'ın sahip olduğu göllerle Kapadokya'nın Göller bölgesi olduğunu söyledi.

Gülağaç'taki göllerin birbiriyle bağlantılı olduğunu belirten Uğur, "Gülağaç'taki Bakı Gölü'nün üzerinde Gülpınar'da Kayı, Çipirgen ve Gölaltı gölleri bulunuyor. Kaynaklardan çıkan sularla bu Göller yıl boyunca canlı kalırken, önemli bir doğal yaşama ev sahipliği yapıyorlar" dedi.

Bölgedeki tüm göllerin kuşlar içinde önemli bir barınma ve yuva sahası olduğunu vurgulayan Uğur, "Göller zengin bir flora ve faunaya sahip. Sazlıklarla kaplı Göller, kış mevsiminde kaz, ördek, kuğu, balıkçıl ve sakarmeke kuşlarına ev sahipliği yaparken, ördekler sazlıklar arasına yuva yapıyor. Gölde, sazan ve kadife balığı ile ıstakoz bulunmakta" diye konuştu.

Göller içindeki Kayı gölünün doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyülediğini kaydeden Uğur, şunları ifade etti: "Kayı Gölü, tüm göllerin en üstünde yer alırken, yaklaşık 5 bin mertrekarelik bir alanı kaplıyor. Gölün içinden çıkan kaynakların suyu yazın soğuk, kışın ılık olup, gölden ortalama saniyede 25
litre su çıkışı var. Derinliği 5 metreye ulaşan gölün yüzeyinde ise su üzerinde yetişen, kökü olmadan yüzen ve güzel bir görüntü oluşturan su mercimeği bulunuyor. Gölün doğal güzelliği ziyaretçilerini büyülüyor." Uğur, Kapadokya'nın Göller bölgesinin henüz yeteri kadar tanınmadığını, önümüzdeki yıllarda yapılacak çalışmalarla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden birisi olacağını sözlerine ekledi.

Kayı Gölü, Aksaray'ın Gülağaç ilçesinin 3 kilometre kuzeydoğusundaki Gülpınar beldesi sınırları içerisinde yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.