Kalkınma Bakanı Yılmaz “Somuncu Baba’yı sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıtmalıyız”

Kalkınma Bakanı Yılmaz “Somuncu Baba’yı sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıtmalıyız”

Aksaray Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılış Töreni için Aksaray’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Somuncu Baba Külliyesi ve Türbesi’ni ziyaret etti.

Somuncu Baba’nın kabri başında dua eden ve daha sonra çilehaneye girerek inceleme yapan Bakan Yılmaz, Aksaray Belediyesi’ne ait fırında özel olarak üretilen Somuncu Baba ekmeğini inceledi. Belediye Başkanı Yazgı, Bakan Yılmaz’a Somun ekmek ikram etti. Özel olarak üretilen ballı somun ekmeğin tadına bakan ve çok beğenen Bakan Yılmaz, başta Belediye Başkanı Yazgı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, yaptığı açıklamada Aksaray’ın Somuncu Baba gibi bir değeri olduğuna dikkat çekerek, O’nun sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü “Somuncu Baba gibi değerler Anadolu’nun gerçekten manevi mimarları. Aksaray’da da böyle bir değerimiz var. Bunu hep birlikte korumamız, tanımamız ve tanıtmamız gerekiyor. Aslında böyle ulu insanları sadece yurt içinde değil yurt dışında da dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Hem bizim medeniyetimizin daha iyi bilinmesi, tanınması bakımından hem de dünyanın yaşadığı sıkıntılar anlamında böyle insanların çok büyük katkısı olacağına inanıyorum.” Dedi.

Bakan Yılmaz, dünyada Somuncu Baba gibi insanların sevgi, barış, birlik ve beraberlik mesajlarına ihtiyaç olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 

“Bugün dünyaya baktığınız zaman çatışmalar, kavgalar, birçok meseleler görüyorsunuz. Aslında bugünkü dünya her zamankinden daha fazla böyle insanların mesajına ihtiyaç duyuyor; hem biz ihtiyaç duyuyoruz hem de bütün dünya. İnsanların birlik beraberlik içinde olması, merhametin, şefkatin olması, barışın, huzurun olması böyle insanların mesajını iyi tanımaktan, anlamaktan geçiyor. Dünyanın da gerçekten buna ihtiyacı var. 

Biz bu değerlerimizi yeni yeni keşfediyoruz. Bunlarla yerel yönetimler yakından ilgilenmiş; Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür ediyoruz.  Aksaray Üniversitemiz bu konuda bir enstitü de kurdu. Dolayısıyla bu ilmi değerleri özellikle üniversitelerimizin de çok yakından sahiplenmesi, bunların mesajını özellikle genç kuşaklara ve tüm dünyaya aktarması çok çok önemlidir diye düşünüyorum.

 Burası hakikaten huzur bulduğumuz bir ortam.  Böyle ortamlar bir şehrin yaşam kalitesini de arttırıyor. Bu, genel atmosferi de çok olumlu etkiliyor. Her bakımdan sevindim doğrusu; bu çalışmaların bu noktaya gelmiş olmasından. Bundan sonra da faaliyetlerle, çalışmalarla bu ortamı; bu güzel ortamı zenginleştirip devam etmemiz lazım”

Yapılan açıklamanın ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindekiler Somuncu Baba Müzesi’ni ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında müze görevlileri tarafından Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyete Somuncu Baba’nın hayatı hakkında önemli bilgiler verildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.