İşte Etkili İletişimin Sırları

İşte Etkili İletişimin Sırları

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda “Etkili İletişimin Sırları” konulu bir eğitim veren Program Yapımcısı ve Spiker Erdoğan Arıkan, özellikle diksiyon ve ses tonunun, iletişimin kalitesini doğrudan etkilediğini belirtti.

Diksiyonun temel özelliklerinden söz eden ve bu temel özelliklerin dışında duygusal bir boyutunun da olduğunu belirten ünlü sunucu Erdoğan Arıkan, kişilerin daha ziyade ne belirttiğine dikkat ettiğini, nasıl söylediğine ise çok fazla dikkat etmediğini kaydetti. “Gün içinde konuştuklarımızı biraz sorgulamalıyız. Söylediğimiz şeyi nasıl ifade ediyoruz? Kelimeler ve harfler anlaşılıyor mu? Doğru ses tonunda mı konuşuyoruz? Bu sorulara cevap vermek durumundayız” dedi. Düzgün bir diksiyona sahip olabilmek için doğru nefes almak, ses yüksekliğini ayarlamak ve konuşma hızını belirlemek gerektiğini söyleyen Arıkan, “Aslında tüm bunlar beyinde bitiyor. Yani iyi konuşabilmek için meseleyi kafamızda çözmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 Kariyer Sokağı tarafından düzenlenen etkinlik, ASÜ öğrencilerinden yoğun ilgi gördü ve eğitimin ardından katılımcılara sertifika verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.