İşin anahtarı İşkur'dan

İşin anahtarı İşkur'dan

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Aksaray Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere yönelik olarak fakültelerde iş arama becerileri özgeçmiş hazırlama mülakat teknikleri başta olmak üzere gençlere işgücü piyasası hakkında ipuçları verildi.

Üniversite gençlerine ayrıca gençlerin işgücü piyasasında istihdamını kolaylaştırmak maksadıyla çıkan destek ve teşvikler hakkında bilgiler verildi. Bilhassa ilave istihdam teşvikinde gençlere sağlanan 18 aylık sigorta ve vergi desteği ile İşe İlk Adım Projesi, 6111 sayılı gençlerin kadınların istihdamına yönelik sunulan teşvikler ile birlikte gençlerin istihdamını destekleyen teşvik ve programlar iş ve meslek danışmanları ve yöneticiler tarafından anlatıldı.

19 Mart 2019 tarihinde Aksaray Üniversitesi'nde İŞKUR kampüste teması ile düzenlenen istihdam fuarı ve kariyer günlerinde öğrenci ve işverenler buluşarak staj ve iş imkanı yakalarken Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ayrıca her bir fakültede ayrı ayrı kariyer günleri gerçekleştiriyor.

Programda zaman zaman işverenler ile öğrenciler bir araya getirilecek sektörün uzmanları ve insan kaynakları tarafından mesleki deneyimleri ve tecrübeleri öğrenciler ile paylaşılacaktır.

Üniversitede kurulan İŞKUR irtibat noktası ve kariyer günleri vesilesiyle öğrencilerin İŞKUR'a kayıtları gerçekleşerek gençlere yönelik iş ve meslek danışmanları tarafından danışmanlık hizmetleri gerçekleşiyor. Ayrıca “Burası Aksaray Burada İş Var” sloganıyla yeni istihdam teşvikleri hakkında bilgiler iş ve meslek danışmanları tarafından sunuluyor.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2018 yılında yüksek öğrenim mezunu işe yerleştirmede Türkiye dördüncüsü genç işi yerleştirmede ise Türkiye 10.sudur. Gerek ulusal istihdam stratejisi hedefleri gerekse Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü hedeflere nedeniyle genç istihdamına yönelik bakanlık ve yerelde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar yürütülüyor. Aksaray'da ilk kez İŞKUR ve Üniversite iş birlikteliğinde neet çalışması gerçekleştirilerek genç istihdamı üzerine bilimsel çalışmalar yapılmaktadır.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınan öğrencisi CV'leri Aksaray'da faaliyet yürüten firmalar ile eşleştirerek hem mezun öğrencilerin istihdam edilmesine hem de firmanın nitelikli eleman ihtiyacına katkı sağlayacak iş başvurusunda bulunan uygun adayları firmaların açık pozisyonlarına Yönlendirmeleri sağlanmaktadır. Bununla birlikte genç istihdamı için İŞKUR tarafından teşvikler sağlanacaktır.

İŞKUR tarafından iş arama becerileri sunusu gençlerin istihdamına yönelik teşvik ve desteklerin yer aldığı 2019 istihdam teşvikleri ve İŞKUR tarafından yürütülen çalışmaların yer aldığı anahtar şeklinde ki USB bellek öğrencilere dağıtımı gerçekleştirilerek İŞ’in ANAHTARI İŞKUR'dan sloganıyla İŞKUR kampüste temalı istihdam ve kariyer günleri tüm fakülteler da gerçekleşecektir.

 

img-20190326-wa0009.jpgimg-20190326-wa0025.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.