İlim Yayma Cemiyeti  Aksaray Şubesi'nin Yaz Okulu Tamamlandı

İlim Yayma Cemiyeti Aksaray Şubesi'nin Yaz Okulu Tamamlandı

İlim Yayma Cemiyeti Aksaray Şubesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde 3 Temmuz–4 Ağustos tarihleri arasında Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan, 5 hafta süren yaz okulu tamamlandı.

İlim Yayma Cemiyetinin değişik şubelerinde yıllardan beri uygulanan yaz okulu çalışmaları, bu yıl Aksaray Şubesinde ilk defa uygulandı. 8-14 yaş arası çocukların katıldığı yaz okulunda , yaş gruplarına göre hazırlanan müfredat ile çocukların Kuranı Kerim, dini bilgiler, tarih, kültür, sağlık gibi çeşitli alanlarda becerileri arttırıldı.

5 hafta süren yaz okulunda öğleye kadar süren dersler yanında, öğleden sonra da hergün bir etkinlik yapıldı. Yaz okulunda program kapsamında sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler ile öğrencilerin değerler eğitimi noktasında alması gereken bilgiler verildi. Alanında uzman hekimler ile öğrencilerimize sağlık dersleri verildi, sosyal yönlerini arttırmak için eğitici oyunlar, geziler ve çeşitli programlar yapıldı.

Yaz okulu kapsamında Aksarayın önemli simaları da öğrencilerle buluşturuldu. İl Milli Eğitim müdürü Hacı Ömer KARTAL öğrencilere tarih bilinci ve bizim değerlerimiz, İl Emniyet Müdürü Ali KARABAĞ gençliği bekleyen tehlikeleri ve korunma yolları üzerine konferans verdiler. Kapanış programında Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf ŞAHİN öğrencilere ufuk açıcı birikimlerini anlattı.

5 hafta süren yaz okulu kapanış programında Aksaray Şubesi Başkanı Ali BOYSAK, yapılan protokol çerçevesinde imkanlarını öğrencilerin hizmetine sunan Gençlik  Hizmetleri ve Spor  İl müdürlüğüne, programa teşrif eden İl Emniyet Müdürü Ali KARABAĞ’a, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL’a, Uzman Hekimlerimize, yaz okulu boyunca ders veren ve ilgilenen tüm hocalara ve öğrenci velilerine teşekkür etti. Ali BOYSAK, amaçlarının bu şehre, bu ülkeye ve bu gençliğe faydalı olmak olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum