Hasdaklı Doğaseverler Ihlara Vadisi’nde!

Hasdaklı Doğaseverler Ihlara Vadisi’nde!

Aksaray'ın en genç spor kulüplerinden HASDAK (Hasandağı Doğa Sporları Kulübü) 19 Kasım Cumartesi günü kulüp üyelerinden 42 katılımcıyla Ilısu-Ihlara vadisi yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Aksaray dan yola çıkan doğa severler öncelikle Ilısu kasabasında bulunan “ Özel Ilısu Bakım Merkezin” de bulunan yaşlıları ziyaret ettikten sonra Ilısu çat bölgesinden yürüyüşe başlayan grup Ihlara kasabasına ulaşarak kasaba içerisinden vadiye girerek yaprak hisar köyünde yürüyüşü sonlandırmıştır. Yaklaşık 18 km. parkuru 6 saatte tamamlayan grup üyeleri doğa ve tarihle soludukları bir faaliyeti tamamlamamın verdiği mutlulukla Aksaray’a dönmüşlerdir.

Ilısu Bakım Merkezi müdür ve sahibi Fatih ÖZDEMİR ile yapılan görüşmede “Toplumun bütün bireyleri sağlam, sıhhatli, akıl ve beden sağlığına sahip olarak hayatını sürdüremiyor. Birçok kimse fiziki ve tıbbi yardıma ihtiyaç duymaktadır. İçimizde engelli, aklen ve bedenen malul durumda bakıma ihtiyacı olan kişiler mevcuttur. İnsanlar her an ruhsal ya da bedensel engelle karşılaşa bilir, insanız bütün bunları yaşıyoruz bundan dolayı kurumumuz da kalan misafirlerimizi ziyaret ederek onlara moral vermek son zamanlarda kıymetli bir davranış haline gelmiştir.” dedi

Hasdak kulübü üyeleri olarak Ilısu bakım merkezine yapılan ziyaret boyunca duygulu anlar yaşadıklarını, merkezde kalan yaşlılarda ziyaret dolayısıyla gözlerindeki mutluluğu gördüklerini, kulübün sadece spor kulübü olmadığını aynı zamanda bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerini de sürdüreceklerini belirttiler. Kulüp üyeleri sadece ilgi ve sevgi isteyen yaşlılar için imkânı olan bütün kurum ve sivil toplum örgütlerine duyarlılık çağrısı yaptılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.