Güneş gözlüğü alırken bu hususlara aman dikkat!

Güneş gözlüğü alırken bu hususlara aman dikkat!

Eskil'de geçtiğimiz aylarda Ömer Halisdemir Caddesi'nde hizmete başlayan Eskil Optik sahiplerinden Eskil Tosunlu Ali Güden'den güneş gözlüğü uyarısı.

Eskil Optik olarak müşterilerine gözlük çeşitleri ile hizmet verdiklerini kaydeden Güden, "İşimizi yaparken müşterilerimizi, özellikle bilinçli güneş gözlüğü kullanımı noktasında bilinçlendirme çabası içinde oluyoruz, çünkü güneş gözlüğü kullanmaktaki amaç göz gibi  doğa harikası bir organı fiziksel dış etkilerden korumaktır ve Allah korusun kalitesiz gözlük kullanımı kişiyi körlüğe kadar götürebilir." diye konuştu.

Güden, "Güneş gözlüğü, kişiyi sadece güneşten korunmak için değil bir çok nedenle kullanılmaktadır. Örneğin doğa sporlarının hemen hemen her dalında gözü dış etkenlerden korumak için, hatta kapalı alanlarda bile kullanılmakta. Güneş gözlüklerinin asıl amacı, gözümüzü güneşin ultraviyolesinden ve göz kamaştıran fazla ışıktan koruması asıl amaç ise de ayrıca rüzgarın da zararlı etkileri başta olmak üzere gözlerimizi birçok tehlikeye karşı korur." dedi.

Ali Güden gözlük alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda şu tavsiyelerde bulundu

* Güneş gözlüğünüzü seçerken yüz şeklinizi de dikkate almanız gerekiyor, çünkü gözlük yüzünüze tam oturmazsa gözünüz yan taraflarından güneşin zararlı ışınlarının etkisi altında olacaktır.

 

* Köşeli bir yüzünüz varsa yuvarlak hatlarda bir gözlük seçebilirsiniz, çünkü bu hem keskin olan hatlarınızı yumuşatacaktır, hem de yüzünüze tamamen oturacaktır.

* Eğer oval bir yüzünüz varsa o zaman çok şanslısınız. Çünkü oval bir yüz için hemen hemen her tip güneş gözlüğü uygundur.

* Uzun bir yüze sahipseniz, çerçeve yüzünüzde mümkün olduğunca geniş bir alan kaplamalıdır. Böylece gözlük yüzünüzü ikiye ayırdığı için, yüzünüzün normalden daha uzun görünmesini engeller.
*  Yüzünüz yuvarlak ise köşeli bir güneş gözlüğünü tercih edebilirsiniz.

* Üçgen bir yüze sahipseniz, çerçeve çizgilerinin dikey olmasına dikkat etmelisiniz.

* Güneş gözlüğü yüzünüze tam oturmalıdır. Bunu anlayabilmek için güneş gözlüğünüzü her iki tarafından tutun. Kolayca hareket etmiyorsa yüzünüze tam oturmuş demektir. 

* Öncellikle, gözlüğü taktığınızda gözünüz bulanmamalı. Eğer bulanıyorsa camın kalitesiz olduğu kesindir. 

* Güneş gözlüğünün cam rengi her yerinde aynı olmalıdır. Bazı yerleri koyu, bazı yerleri açıksa, o gözlüğü satın almayın.  

* Güneş gözlüklerinin üzerinde, mor ötesi ışınları kestiğine dair bir tescilin olması gerekir. Sağlık Bakanlığı, tüm güneş gözlükleri için sertifika mecburiyeti getirmiştir. Satın alırken gözlüğün sertifikasını mutlaka isteyin. 

* Numaralı gözlük kullananlar, güneş gözlüğü almadan önce mutlaka göz hekimlerine danışmalıdır.

 

18319057_227078994442977_2388531690127163847_o.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum