Grup Tillo’dan Aksaray’dan Tüm Türkiye’ye Kardeşlik Mesajı

Grup Tillo’dan Aksaray’dan Tüm Türkiye’ye Kardeşlik Mesajı

Aksaray Belediyesinin Kültür park açık hava tiyatrosunda düzenlediği Ramazan Sokağı etkinliklerinin 17. Gecesinin konuğu Grup Tillo oldu.

"Ortağız Bir Namusa" adlı eserleri ile tüm Türkiye’ye kardeşlik mesajı veren ve Kürtçe, Zazaca, Arapça, Türkçe seslendirdikleri ilahilerle tanınan Grup Tillo, bu kez Aksaray’dan tüm Türkiye’ye birlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Mustafa Kadaş, Celal İnan ve Veysi Atadan oluşan Diyarbakırlı Grup Tillo üyeleri, açık hava tiyatrosunda Aksaraylılarla buluştu. "Ortağız Bir Namusa"adlı eser ile programa başlayan Grup Tillo4 dilde seslendirdiği ilahilerle Aksaray halkını duygulandırdı.

Grup Tillo’nun lideri Mustafa Kadaş, 4 dilde teröre karşı birlik çağrısı yaptıklarını ifade ederek “Bizim amacımız bu topluma bir çağrıda bulunmak Türkiye’de yaşayan tüm ırkların hepsinin tek vatan ve tek bayrak altında yaşadığını, yüzyıllardı gelen kardeşliğimizi hiçbir şeyin hiçbir gücün bozamayacağını anlatmaktır” dedi.

Kadaş   "Ortağız Bir Namusa" adlı” adlı eserin nasıl ortaya çıktığı konusunu şu şekilde anlattı.  Doğu ve Güneydoğuda terör örgütü her eve her mahalleye sinmiş insanlara “Çocuğunuzu kaçırırız” diyerek kafasına silah dayatarak, korkutmuş ve susturmuş. Kimse korkudan sesini çıkaramıyordu.İşte kimsenin sesini çıkaramadığı o dönemde biz Grup Tillo olarak dedik ki “ Bu vatan için bu kadar canlar verildi. Varsın bir Grup Tillo’nun da canı feda olsun. Önemli değil” dedik ve bu eseri yazdık .Çok tehditler aldık yolumuz kesildi .Dergahımızı yıktılar.Roketle saldırdılar bunlara rağmen yılmadık. Eseri okuduk.Bunlarda yetmedi çıktık meydanlarda bağıra bağıra söyledik. Buradan da söylüyorum bundan sonrada söyleyeceğim.Yeni şeyler yapmak gerekirse yenisini de yapar ve daha fazlasını söyleriz. Çünkü vatan bizim namusumuzdur.”

Kadaş “ Biz etle tırnak gibiyiz. Aslında hep biriz. Hiç ayrı değiliz. Bu farklı diller, farklı renkler bizim kültürel zenginliğimizdir” dedi.

Grup Tillo’nun kardeşlik mesajı verdiği konserde, vatandaşların sık sık sanatçılara eşlik ettiği görüldü. Kardeşliğin pekiştiği ve Ramazan bereketinin paylaşıldığı bir akşam geçiren Aksaraylılar, sanatçıların performansına sık sık alkışlarla cevap verdi.

Uzun zamandır böylesine coşkulu bir topluluk karşısında sahne almadıklarını ifade eden Grup Tillo ise tekrar Aksaray’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.  

Program sonrası Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Güven Kemerkaya, Grup Tillo’ya programa sağladığı katkılardan dolayı Teşekkür plaketi ve tablo hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.