Fen Bilimleri Öğretmenleri Proje İçin ASÜ’de buluştu

Fen Bilimleri Öğretmenleri Proje İçin ASÜ’de buluştu

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK’ın desteklediği “Fen Bilimleri Öğretmenlerine Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Kazandırma Amaçlı Eğitim Uygulamaları” isimli projenin 3’üncüsü başladı.

Proje, Fen Bilimleri Öğretmenlerine, teknolojiyi derslerine nasıl entegre edebileceklerine ilişkin bilgiler vermeyi amaçlıyor.

- Teknoloji Artık Eğitim Hayatıyla da Bütünleşti -

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’ndaki açılış töreninde konuşan ASÜ Öğretim Üyesi Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedef Canbazoğlu Bilici tıptan sağlığa, turizmden bankacılığa kadar pek çok alanda aktif şekilde hayatın içinde olan teknolojinin, eğitim alanıyla da bütünleştiğini belirtti. Teknolojinin eğitim alanıyla bütünleşmesinin ve fizikli şartların iyileşmesinin önemli olduğunu ancak, sistemde çarkları çevirecek olanların öğretmenler olduğunu belirten Bilici, “Projemizde, öğretmenlerimizin teknolojiyi derslerine nasıl entegre edebilecekleri konusuna odaklandık. Projemizin gerçekleşmesine katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

- Bilginin Nasıl Öğretileceği Konusu da Önemli -

Açılış törenine katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ise eğitimin, insanın doğumundan ölümüne kadar devam eden bir süreç olduğunu söyledi. Eğitimin her alanda, özellikle de öğretmen yetiştiren kurumlarda çok önemli olduğundan söz eden Prof. Yılmaz, “Öğretmenin yanında, bilginin nasıl öğretileceği konusu da büyük önem teşkil ediyor. Teknoloji çağındayız ve hayatımızın her alanında teknolojiyi kullanmak durumundayız. Teknolojiyi kullanarak öğrenenler ve öğretenler arasındaki etkinliğini en üst düzeye çıkarmamız lazım. Bu noktada, uluslararası ölçekte rekabet edebilirliğimizi arttırmak için de, teknolojiyi sadece kullanmakla kalmamalı, aynı zamanda teknoloji de üretmeliyiz” diye konuştu.

Proje kapsamında, Türkiye’nin 13 farklı üniversitesinden 24 bilim insanı, 20 farklı şehirden gelen 24 öğretmene, 8 gün boyunca bilgi verecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.