Eskil'de ‘Engelsiz Sosyal Yaşam Alan Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi

Eskil'de ‘Engelsiz Sosyal Yaşam Alan Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi

Eskil İlçesini ziyaret eden Vali Şeref Ataklı Eskil Kaymakamlığınca, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Engelsiz Sosyal Yaşam Alanı” Projesinin açılış törenine katıldı.

Sosyal, ekonomik ve fiziki yönden engelli ve dezavantajlı bireylerin akranlarıyla tanışıp kaynaştırılması, engelli bireylerin sağlıklı bireylerle beraber vakit geçirebileceği sosyal ve sportif alanların oluşturulması amacıyla Eskil Cumhuriyet İlkokulu içerisinde oluşturulan spor merkezinin açılışını eşi Adile Ataklı ile birlikte gerçekleştiren Vali Şeref Ataklı spor merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

İlçe Kaymakamı Mustafa İlhan ve proje ekibinden bilgi alan Vali Ataklı spor merkezinin hayırlı olması dileğinde bulunarak burada gerçekleştirilecek etkinliklerin amacına ulaşmasını temenni etti.

Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Armağan Önal, İlçe Kaymakamları ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni sonrasında birinci sınıf öğrencilerinin eğitim öğrenim gördüğü bir sınıfı ziyaret eden Vali Ataklı eşi Adile Ataklı ile öğrencilerle görüşerek bir süre sohbet etti.

Vali Ataklı daha sonra Eskil İlçe Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanı Niyazi Alçay’dan yürütülen hizmetler, sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi alan Vali Ataklı, Eskil ilçesinin bitkisel üretimde ve hayvancılıkta önemli potansiyeli olduğunu ifade ederek şeker pancarı, yonca, ayçiçeği, mısır üretiminde bölgenin önemli miktarda üretim yaptığını bunun yanında hayvancılığında hızla geliştiğini söyledi. 

Vali Ataklı ve Aksaray'dan gelen heyete Eskil Kaymakamlığı'nca Havuzbaşı Alabalık'ta yemek ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.