Eski Cumhurbaşkanı'ndan Deniz Feneri'ne ziyaret

Eski Cumhurbaşkanı'ndan Deniz Feneri'ne ziyaret

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından gerçekleşen "Uluslararası İyilik Ödülleri" için ulusal ve uluslararası alanda 8 farklı dilde, yaşanmış bin 100 hikaye değerlendirildi ve 7 hikaye ödüle layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı  ödül töreninde, Afrika'nın en köklü sivil toplum kuruluşlarından "Munazzama ad-Dawa al-İslamiyye"yi 40'ı aşkın Afrika ve Asya ülkesinde faaliyeti olan uluslararası bir sosyal yardım kurumuna dönüştüren Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb de ödül aldı.

 

İSTANBUL'DA İLK DURAĞI DENİZ FENERİ DERNEĞİ OLDU

 

Eski Cumhurbaşkanı Ez-Zeheb, aldığı ödülün ardından geldiği İstanbul'da ziyaret ettiği ilk durak Türkiye'nin en büyük iyilik hareketlerinden birisi olan Deniz Feneri Derneği oldu. Başkan Av. Mehmet Cengiz'in makamında gerçekleşen görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı Turan Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Yıldız katıldı. Görüşmede Ez-Zeheb, mütevelli heyeti başkanı olduğu Munazzama ad-Dawa al-İslamiyye'nin çalışmalarının Afrika'nın sahra altı bölgesindeki 42 ülkede devam ettiğini anlattı.

 

Afrika'nın eğitimden sağlığa ve sosyal alana kadar birçok ihtiyacının olduğuna dikkati çeken Ez-Zeheb, "Öncelikli amacımız eğitim. Şu ana kadar yüzlerce okul inşa ettik. Öğrencilerin eğitimi bizim için öncelikli ve bunlarla ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Kurumumuz insani yardımlar çerçevesinde hastaneler ve su kuyularıyla ilgili çalışmalar da yürütüyor. Yaptığımız çalışmalarla milyonlarca insana ulaştığımızı söyleyebilirim" diye konuştu.

 

"TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK BİR ÜLKE"

 

Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb, "Türkiye çok büyük bir ülke. Geçmişe baktığımızda bunu gayet açık ve net görüyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye için büyük bir şans. Onunla İslam ümmeti geçmişte olduğu gibi tekrar eski gücüne, kuvvetine yaklaşmış durumda" değerlendirmesinde bulundu.

 

DENİZ FENERİ'NE HAYRAN OLDU

 

Eski Cumhurbaşkanı Swar Ez-Zeheb Derneğin lojistik bölümünü gezerek incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ez-Zeheb Başkan A. Mehmet Cengiz'den bilgi aldı. Türkiye'nin en büyük iyilik hareketlerinden birisi olan Deniz Feneri'nin lojistik merkezine hayran kalan eski Cumhurbaşkanı, Yüzyılın İyilik Hareketinin Başkan ve yönetim kurulunu tebrik etti.

 

DENİZ FENERİ'NE "BERABER ÇALIŞALIM TEKLİFİ"

 

Afrika'da beraber çalışmak deneyimlerinizden faydalanmak ve iyiliği bütün Afrika'ya yaymak istiyoruz diye konuştu. Deniz Feneri Derneği Başkanı Av. Mehmet Cengiz ise Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra Munazzama ad-Dawa al-İslamiyye'nin çalışmalarında beraber olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.  Deniz Feneri Derneği olarak Afrika'da 25 ülkede faaliyet gösterdiklerini anlatan Cengiz, su kuyuları başta olmak üzere kurban, Ramazan ayında iftar, gıda dağıtımı, eğitim, cami, mescit ve anne babası olmayan yetim çocuklara yardım yaptıklarını kaydetti. aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.