Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert Kobani yanıtı!

Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert Kobani yanıtı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da Birlik Vakfı'nın iftar yemeğine katıldı.

İftar sonrası konuşan Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Herkes Kobani’yle yatıp kalkıyor, Nişantaşı’ndan Yüksekova’ya kadar önüne gelen Kobani’deki iki terörist grubun kapışmasını mesele ediyor. Doğu Türkistan’daki Çin zalimliğini kimseler konuşmuyor, ağzına dahi almıyor. Kobani’ye ağlayanlar, Kaşgar’a gülüyor ve zulme ortak oluyor" sözlerine cevap verdi. 

Erdoğan, "Sadece Araplarla, sadece Kobani’dekilerle uğraşanlar Uygur Türkleri'ni unutuyor’ diyor. O zata sesleniyorum, sen o Uygur Türkleri’nin olduğu yere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti. Binlerce vatanlarından ayrılan Uygur Türkleri'ni vatandaşlığa kabul eden Türkiye oldu. Sen neredeydin ya? Sen Başbakan yardımcısıyken kaç kişiyi vatandaşlığa kabul ettin?" şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Siyasetin temeli ahlaktır doğruluktur. Kamu menfaatini kişisel hırsları üzerine koyabilmektir. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye bu konuda kıtlık yaşıyor.

Türkiye gariplerin yurdudur. Mazlumların umut ışığıdır. Türkiye’yi terörist ülke olarak lanse etmeye çalışanların, bir Türkiye partisi olmak gibi bir amacı olabilir mi? Bunların karşısında bir olmak, beraber olmak, bunlara gereken cevabı demokrasi içinde verebilmektir.
Saldırganların Türkiye üzerinden geçtiğini iddia edecek kadar kendi ülkelerine yabancılaştığını görüyoruz. Vatandaşlarımızı bir kez daha sokağa çıkardılar. Şehirlerimizde, mahallelerimizde gerilim havası oluşturulmak isteniyor. Medya yoluyla karalama kampanyaları oluşturdular. Türkiye terörden ve terör olaylarından çok çekmiş bir ülkedir. Suriye’deki olaylara hiçbir zaman mezhep penceresinden bakmadık.

BAHÇELİ’YE GÖNDERME

Şimdi bakıyorsunuz bazı siyasetçiler çıkıyor şunu söylüyor, güya şahsıma atıfta bulunuyor, ne diyor 'sadece işte Araplar ile sadece Kobani'deki Tel Abyad'dakilerle uğraşanlar, Uygur Türklerini unutuyor' diyor. O zata ben söylüyorum, sen Uygur Türklerinin yaşadığı yere hayatında bir kere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti. Binlerce vatanlarından ayrılan Uygur Türkleri'ni vatandaşlığa kabul eden Türkiye oldu. Sen neredeydin ya? Sen Başbakan yardımcısıyken kaç kişiyi vatandaşlığa kabul ettin? medyafaresi

haberfark.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.