Erdoğan’a Teşekkür İçin Yola Çıkan Suriyeli Aile Aksaray’da

Erdoğan’a Teşekkür İçin Yola Çıkan Suriyeli Aile Aksaray’da

Suriyeli Öğretmen Mülhem el Said ve ailesi Aksiiiaray’da Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut’u ziyaret etti.

Suriyeli Öğretmen Mülhem el Said ve ailesi Aksaray’da Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut’u ziyaret etti.

Suriye’deki iç savaştan 3 yıl önce kaçarak Mardin’in Midyat ilçesine yerleşen ve sığınmacılara kucak açtığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarlıklarını göstermek amacıyla Ankara’ya kadar bisikletle gitmek üzere yola çıkan Said ailesi, Aksaray’a ulaştı. Eşi Mey Besrini, çocukları 3 yaşındaki Hamza ve 6 aylık Huzeyfe ile Aksaray Belediyesi’ne gelen Suriyeli Mülhem el Said, Belediye Başkan vekili Süleyman Canbulut ile görüştü. Mülhem el Said, burada yaptığı konuşmada, Ankara’ya ulaşmak için çıktıkları yolda Türk Bayrağını taşımanın kendileri için gurur olduğunu belirtti. Başlattığı bu proje ile gittiği illerde Valilik ve Belediye Başkanlıklarını ziyaret ettiklerini dile getiren Mülhem el Said, "Amacımız, buradaki vali ve belediye başkanlarına da Suriyeli mültecilere yardımlarından dolayı teşekkür etmektir. En yakın zamanda inşallah Ankara’ya gideceğiz. Orada Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisine de teşekkür edeceğiz. Teşekkürü kendi adımıza değil, gezdiğimiz illerdeki birçok Suriyeli aile adına belirtiyoruz. Onlardan bir teşekkür kartı istedik. Bunlarla birlikte inşallah Cumhurbaşkanımızla görüşünce ona vereceğiz" dedi.

Belediye Başkan vekili Canbulut ise Suriyelilerin mutluluğunun kendilerinin mutluluğu olduğunu belirterek, her zaman tek bir ekmeklerinin olduğu takdir de dahi bunu paylaşmaya hazır olduklarını belirtti. Suriyelilerin her zaman kendilerinin misafiri ve baş tacı olduklarını belirten Canbulut, "Bizi ziyaret ettiğimiz için çok teşekkür ediyorum. Sizi gördüğüm için çok mutlu oldum. Sizin huzurunuzda bizde Suriyeli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz, yardımlarımız devam edeceğini belirtmek istiyorum. Sizi gördüğümüzde kardeşlerimizi görmüş gibi oluyoruz. Sonuçta Müslümanlar kardeştir. İnşallah kardeşliğimiz daim olur" dedi.

Konuşmanın ardından Canbulut, Mülhem el Said tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilmek üzere olan anı defterini imzaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.