Engelli Memur Adayları İçin Ekpss Sınav Başvuruları Başladı

Engelli Memur Adayları İçin Ekpss Sınav Başvuruları Başladı

Türkiye Sakatlar Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya, engelli memur adayları için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvurularının başladığını...

Türkiye Sakatlar Derneği Aksaray Şube Başkanı Bekir Kaya, engelli memur adayları için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvurularının başladığını bildirdi.

Kaya yaptığı açıklamada, sınav başvurularının 6-21 Şubat tarihleri arasında alınacağını başvurular için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüklerin duyurulara çıkmaya başladığını bildirdi. Kaya, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 22 Nisan 2018 tarihinde, 81 il merkezinde yapılacağını, kuraya katılacaklar için başvuruların ise 2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapılacağını söyledi. Kaya açıklamasının devamında, "Aksaray ilimizden ilk defa sınava girecek adaylar ile 2012 ÖMSS, 2014 ve 2016 EKPSS'ye girip engel durumu değişen adayların başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, aday Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz (veya ilçe) görevlisi tarafından imzalanmış Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmesi zorunludur. Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzden, engelli adayların, engel grubu ile engellilik durumuna ilişkin diğer bilgileri içeren Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları kesinlikle alınmayacaktır. Bu sebeple ilk defa sınava girecek adaylar ile 2012 ÖMSS, 2014 ve 2016 EKPSS'ye girip engel durumu değişen adayların, ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında, aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte şahsen ön kabul merkezlerimize başvuruda bulunmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.