En Büyük Amacımız, Allah’ın Rızasını Kazanmaktır

En Büyük Amacımız, Allah’ın Rızasını Kazanmaktır

Vuslat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İlhami Pınar, uzun yıllardır tevhidi bilinicin inşası için, faaliyetlerde bulunan Kur’ân’a Hizmet Vakfı Onursal Başkanı Dilaver Akkoyun ile vâkıfın gayesi, misyonu ve çalışmaları hakkında konuştu.

İşte o röportaj:

Kur’an’a Hizmet Vakfı ne zaman kuruldu, kuruluş gayesi ve misyonu hakkında bilgi verir misiniz?

Vakfımız, 1997 yılında kuruldu. Kur’ân nesli’nin yetiştirilmesini kendine vazife edinmiş imanlı, takvalı ve erdemli bir neslin yetişmesi için her türlü çalışmayı amaç edinmiştir. Vakfımızın misyonu, Tevhid akidesinin doğru anlaşılmasını sağlamaktır.

Vakfınızın bünyesinde ne gibi faaliyetler bulunmaktadır?

Vakfımız insanlar arasında hiçbir ayırım gözetmeksizin Allah (c.c.)’nin rızasını kazanmak amacıyla faaliyetlerde bulunur. Bunlara örnek vermek gerekirse: Vakıf’ın amaçları doğrultusunda ilmî araştırmalar, konferanslar, ilmî ve kültürel toplantılar, anma günleri, basılı, sesli yayınlar (bülten, dergi, kitap, kaset vb) yapar. Bu konuda çalışma yapanlara destek olur, tesisler kurar ve işletir. Her seviyedeki öğrencilere burslar, araştırma ve teşvik primleri, eğitim, yiyecek ve giyecek yardımları, fakirlere sağlık, yiyecek, giyecek, yakacak yardımları yapar.  

Vakfınızın ileriye yönelik projeleri var mı? Varsa bunlar nelerdir?

Daha büyük projelere imza atmak ve geniş kitlelere ulaşmak için, İstanbul’umuzun merkezî ilçelerinden birine vakfımızın merkez binasını yapmak planımız ve çalışmalarımız devam etmektedir.

Vakfınız kuruluşundan bugüne kadar olan hedeflerine sizce ulaştı mı?

Vakfımız, koymuş olduğu hedeflere ulaşma yolunda azimle ve gayretle çalışmaktadır. Şu âna kadar koyduğu hedefleri büyük ölçüde gerçekleştirmiştir.

Vakfınız muhtaç durumdaki ailelere sosyal yardımda bulunuyor mu?

Allah (c.c.)’nin bizlere verdiği fırsat ve kardeşlerimizden aldığımız destekle çevremizdeki fakir ve yardıma muhtaç mazlum ve mustaz’aflara yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Özellikle Ramazan ayında yaptığımız kumanya ve kurban bayramında et dağıtımımız buna örnek gösterilebilir.

Vakıf olarak, çalışmalarınız ne aşamada, hedeflediğiniz kitleye ulaşabildiniz mi?

Vakıf olarak yardım konusunda çalışmalarımız kardeşlerimizin büyük gayretiyle her geçen gün artarak devam etmektedir.

Vakfınızın diğer illerde çalışmaları ve şubeleri var mı? Varsa bunları bizimle paylaşmanız mümkün mü?

İstanbul, Konya, Yalova, Kocaeli, İzmir, Ankara, Bursa, Adapazarı, Adana, Van, K. Maraş olmak üzere toplam 11 ilde 21 temsilcilikle çalışmalarımız devam etmekte.

Kur’ân’a Hizmet Vakfı, bünyesinde faaliyetlerde çalışmalarda bulunmak isteyen herkes yer alabilir mi? Yoksa bunun şartları var mı? Size ulaşmak isteyenler nasıl bir yol izlemeli?

Vakfımızın bünyesinde dileyen herkes vakfın ilkeleri doğrultusunda çalışmak koşuluyla faaliyetlerimizde bulunabilir ve görev alabilirler.

Diğer dernek ve vakıflar ile ortak projeleriniz var mı?

Vakfımızın ilkelerinden taviz vermeden diğer dernek ve vakıflarla ortak çalışmalar tabi ki yapılabilinir.

Kur’ân’a Hizmet Vakfı isminden hareketle, Kur’ân ile ilgili çalışmalarınız var mı?

Vakfımızın Kur’ân’ın doğru okunup ve anlaşılması için, Kur’an okuması, Kur’ân hafızlarının yetişmesi ve Kur’ân ilimlerinin öğretilmesi konusunda, uzman hocaların katkısıyla yaptığımız kurslarımız vardır. Bu konudaki çalışmalarımız artarak devam etmekte.

Vakfın bünyesinde hanımlara ve çocuklara yönelik çalışmalar var mı?

Hanımlara periyodik sohbet ve ders programlarımız düzenli olarak devam ediyor. Ailemizin temel direği olan hanımların eğitimi, vakfımızca önemli bulunmaktadır.

Çocuklara yönelik özellikle “Vuslat Çocuk Kulübü”nün çalışmaları büyük bir gayretle 10 yıllık bilgi birikimi ile devam etmektedir. Çocuklar ailemizin en değerli bireyleridir. Onların eğitimi vakfımızca her zaman değerli bir amaç olarak görülmüştür.

Kur’ân’a Hizmet Vakfı,  Sosyal ve Kültürel anlamda neler yapmaktadır?

Vakfımız konferanslar, paneller ve sohbet programlarıyla kardeşlerimizin İslâm’ı doğru öğrenmesi ve yaşaması hususunda katkı sağlamayı her zaman önemli görmüş ve bu hususta gayret göstermiştir. Sosyal anlamda iftar, piknik, gezi vb organizasyonlarla kardeşlerimizin birbirleriyle olan hukukunun gelişimine katkı sağlamayı amaç edinmiştir.

 Vakıf olarak, Müslümanlardan beklentileriniz nelerdir?

Vakıf olarak Müslümanlardan beklentimiz şudur: İslâm’ın doğru anlaşılması ve yaşanması konusunda insanlara doğruyu anlatmayı amaç edinmiş kişilerin, vakfımıza her türlü desteği vermeleridir. Çalışmalarımızda,  önce manevî desteklerini sonra da maddî imkânlarını seferber etmelerini bekleriz. Çünkü gücü nisbetinde herkesin yapacak bir şeyleri mutlaka vardır.

Rabbimiz Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:

“Ey iman edenler! Eğer siz, Allah’a (O’nun dinine, Peygamberine ve O’nun yolunda olanlara) yardım ederseniz, O da size yardım eder de ayaklarınızı sabit kılıp kaydırmaz” (Muhammed  47/7)

Bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür eder, hayırlı çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Ben de teşekkür ederim. Vakfımızın faaliyetlerini duyurma konusunda ki yardımlarınızdan dolayı Allah razı olsun.

(Vuslat Dergisi, Sayı: 179). aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.