“Diyanet Vakfı kurulduğu günden beri önemli hizmetler yapıyor”

“Diyanet Vakfı kurulduğu günden beri önemli hizmetler yapıyor”

Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi Genişletilmiş İstişare Toplantısı İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Aksaray Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, İl Müftüsü Cemalettin Bal, Vakıf Yönetim kurulu üyeleri Orhan Ağaçlı, Cemalettin Perek, Ahmet Perek, Ahmet Kuzucu, Vefa Kırlı ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez yaptığı konuşmasında Aksaray’ın tarihinden gelen Şehr-i Süleha ismini hak eden; 15 Temmuz gecesi olmak üzere vatanına, bayrağına, milletine ezanına sahip çıktığını her daim gösteren bir kent olduğunu söyledi. Yardım konusunda da Aksaray’ın gösterdiği duyarlılığına dikkat çeken Vali Pekmez: “Aksaray için veyakomşu ülkelerimizdeki mazlumlar dünyanın herhangi bir yerinde yardıma muhtaç Müslümanlar için yapılacak bir yardım konusunda nüfus ve ekonomik durumumuzun çok üstünde yardım yapıyoruz.’ dedi. 

Vali Pekmez konuşmasında: “Türkiye Diyanet Vakfının kurulduğu günden beri önemli hizmetler yapıyor. Bulunduğumuz süreç içinde önemi daha da arttı. Dinimizi öğretmenin ve doğru öğretmenin önemini maalesef acı bir tecrübe ile yaşadık. Diyanet vakfımız Diyanet İşleri Başkanlığı şemsiyesi altında bu vazifesini inşallah daha kapsayıcı daha önemli kesimlere ulaşarak yerine getirmeye çalışacak. ”dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz ise yaptığı konuşmasında; Türkiye Diyanet Vakfının yardımda, iyilikte yarışan bunlara destek veren gönüllüleri ile önemli hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi.

Toplantıda daha sonra İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.