Davutoğlu koalisyon için kafasındaki 2 partiyi açıkladı!

Davutoğlu koalisyon için kafasındaki 2 partiyi açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 televizyonunda açıklamalarda bulundu.

İşte Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

MHP bizi desteklemiş değil. MHP kendi çizgisinde yürüdü. MHP'nin mesajı bize değil, CHP 'ye idi.
Meclis Başkanlığı seçimi öncesinde hiçbir parti ile herhangi bir temasımız olmadı.
Diğer partilerin de bizim de ne yaptığımızı millet gördü. Bir de Ak Partiolmadan olmayacağı görüldü.

''İLKE SİYASETİ KAZANDI''

Blok siyaseti çöktü, ilke siyaseti kazandı.
Ak Parti bir tez bunlar ise bir antitez. Tüm meseleleri Ak Parti dışında bir meclis başkanı seçtirmekti. Şimdi televizyonlardan birbirlerine hakaret ediyorlar. Biz kimseye hakaret etmedik. Herhangi bir lider ile negatif bir ifade duydunuz mu benim ağzımdan? 7 Haziran bize ‘uzlaşın’ dedi.

Parti içinde 5 komisyon kurduk. Dışarıyla uğraşmadık. Siyasi, hukuki, ekonomik alanda nelerin yapılması gerektiğini çıkardık. MHP ile koalisyonda neler yapılabilir, CHP ile koalisyonda neler yapılabilir. Millet ‘koalisyon’ dedi. Önce ona çalışalım. Biz bir şeyler yapmak için, inşa etmek için, hükümet kurmak için varız.

''ARABULUCULUK GÖRÜŞMESİ YAPTIM''

Bir şeyin olmayacağı üzerinden hesap yapmam. Onlarca arabuluculuk görüşmesi yaptım. Siyasette ihtimallerin tümünü düşünmeyen zihniyet çözüm olamaz.

Niyetiniz ne ise sonuç oraya gelir. Niyeti düzgün olmayanın akıbeti hayır olur mu? İşte örnek Meclis Başkanlığı seçimi. Koalisyon istemesek neden çalışma yapalım? Milletin dediğini yaparım ‘haddini bil’ demem. Giderken de psikolojik olarak da zihnen de hazırlıklı olarak gideriz. Uzlaşamazsak da gerekçesi biz olmayız.

ERDOĞAN – DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

Her konuyu saatlerce görüşürüz kendisiyle. Sayın Cumhurbaşkanımız koalisyon görüşmelerinin bir unsuru değildir. Nihayetinde Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin cumhurbaşkanıdır. Hâl böyle olunca Cumhurbaşkanımız kanaatlerini iletti. Saray’a davet etmişti diğer siyasetçileri de. Onlar da gitmiş olsaydı onlara da kanaatlerini iletirdi.

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ NASIL OLACAK?

Bana görev verildi diye tek başıma çözebileceğim bir konu değil. Gücümüzün farkındayız ama bunu bir dayatma olarak kullanamayız. Onun için Meclis başkanlığını aldık. Herkese saygının bir gereği olarak tüm liderlerle bir görüşme yapacağım yoksa haksızlık olur yok. Siyasi olarak da etik olarak da daha doğru olur. Herkese bu şansı vermek lazım. Halkın oy verdiği hiçbir partiyi sürecin dışında görmüyoruz. Herkesin sürecin bir parçası olduğu bir süreç olmalı. Birileri sürecin dışında kalmak isterse o kendi seçeneği olacaktır.

BAKANLIKLARIN DAĞILIMI

İlkesel çerçeve oturduğu zaman ve güven sağlandığı zaman bakanlıkların dağılımında bir sorun olmaz. Elbette paylaşım adaletli olması milletin vermediği hiçbir şeyi biz kimseye vermeyiz. Millet bize yüzde 40 verdiyse bu sizin gücünüz oluyor.
CHP’nin dönüşümlü Başbakanlık planı matematiğe de psikolojiye de aykırı. Dönüşümlü Başbaşkanlık gibi bir şey olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu veya Bahçeli ile konuşacağız bunları. medyafaresi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.