CHP Lideri Kılıçdaroğlu Aksaray’da Konuştu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Aksaray’da Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "4 yıl yetki verin, Türkiye’yi şaha kaldıracağım" dedi.Aksaray Hükümet Meydanı’nda partililerine seslenen Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak bir T...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "4 yıl yetki verin, Türkiye’yi şaha kaldıracağım" dedi.

Aksaray Hükümet Meydanı’nda partililerine seslenen Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz" diye sözlerine başladı. 4 yıllık yetki isteyen Kılıçdaroğlu, “4 yıl yetki verin Türkiye’yi şaha kaldıracağım. 27,5 yılımı devlete verdim. Bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır ve en önemlisi kul hakkı nedir çok iyi bilirim. 13 yıldır iktidardalar. Hangi sorunumuzu çözdüler. Demiryolu sözü verdiler, havaalanı sözü verdiler, hangi birini yaptılar. Ben Türkiye’yi huzur içinde yönetmek, kardeşçe, barış içinde yönetmek istiyorum. 13 yıldır o ’onu dedi, bu bunu dedi’, bıktı artık millet. Millet artık ’derdimi nasıl çözeceksin’ diyor. Ben de şöyle şöyle çözeceğim diyorum: İşsizlik var, sadece burada değil. TBMM’de kürsüye çıkıp da ’Aksaray’ın şu sorunları var’ diyen bir milletvekili duydunuz mu? Oy veriyorsunuz, git diyorsunuz, Türkiye’nin sorunlarını çöz diyorsunuz, onlar birilerinin sorununu, yolsuzluk dosyalarını çözüyorlar. Ceplerini düşünüyorlar, halkı değil" ifadelerini kullandı.

"NAMUS SÖZÜ"

CHP iktidara gelirse sosyal yardımları keseceği iddialarını yalanlayan Kılıçdaroğlu, "Bu en saçma sözdür. Namus sözü, sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağım. Bu ülkede fakir fukara varsa onun güvencesini, çocuklar yatağa aç giriyorsa onu önleyeceğim. Kaynak nerede diye soruyorlar. Yeri gelince de Türkiye dünya lideri diyorlar. Para var ben biliyorum. Kimin için yandaş için, kendileri için var. Asgari ücretliye gelince, işsize gelince yok. Yine diyorlar ki, CHP iktidar olursa faizler yükselecekmiş. Neden yükselsin, tam tersi kredi kartları faizleri, kredi faizlerin en az yüzde 80’ini sileceğim. Vatandaş rahatlayacak. Ben sileceğim diyorum, onlar ’yükselecek’ diyorlar. Ne söylediklerini bilmiyorlar. Seçim bildirgemizi hazırlayıp yayınladık. 21’inci yüzyılın projesini açıkladık. 2 milyon 200 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Biz bunları yapacağız. Türkiye’yi Ortadoğu’nun yıldızı yapacağız. Yüzyılın projesi derinlikli bir projedir, Türkiye’yi lider yapma projesidir. İktidar dahil kimse ’yanlış projedir’ demiyorlar, ’nasıl yapacak’ diyorlar. Yapacağım, ben biliyorum. Refahı tabana yayacağız. İnsanca hakça bir düzeni getireceğiz. Ben bütün Türkiye’nin sorunlarını biliyorum, hepsini çözmeye adayım, bunun için adayım. Emekliler, eğer bu ülkede kalkınma olduysa, büyüdüyse, sizin sayenizde oldu. Siz çalıştınız, ürettiniz, verginizi ödediniz ve emekli oldunuz. 13 yıldır iktidara oy verdiniz. Emekliye refahtan pay verilmez diye madde koydular. Buna rağmen oy verdiler. Ama şimdi geliri artmayan, Ramazan ve Kurban’da torunundan kaçan, huzur içinde bayram yapamayan bir emekli var. Refahı tabana yayacağız. Herkes nasibini alacak. Herkes bu ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşayacak. Bu ülkenin emeklilere vefa borcu vardır. Ben bunu yapacağım. Onlardan ben sadece hayır dualarını istiyorum. Emekli parayı alınca bakkala, markete, manava, berbere, kahvede çay ısmarlayacak. Dünyanın parasını emekliye verirsin de nereye harcayacağını düşünse. 11 milyon emekli kardeşim. Bir tek fire istemiyorum, kendi çıkarını savunuyorsan artık yerin belli, adresin belli" diye konuştu.

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP" diye devam eden CHP lideri, "Yoksulluğu olmayan, işsizi olmayan bir Türkiye inşa edeceğiz. Herkesin kucaklaştığı, selamlaştığı, karnının doyduğu bir Türkiye yapacağız. Ben de size söz veriyorum, 12 saat derseniz 12, 24 derseniz 24 saat, sizin için, vatanımız için, geleceğimiz için çalışacağım. Emek harcayıp alın teri dökeceğim ve bu size helal olsun diyeceğim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.