Cenap Aşçı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı'na atandı

Cenap Aşçı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı'na atandı

Aksaray Yeşilovalı hemşerimiz Cenap Aşçı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı'na atandı.

Son iki genel seçimde Aksaray'dan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olan ve bir süredir Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürlüğü görevini ifa eden Cenap Aşçı'nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Cenap Aşçı kimdir?
Cenap AŞCI, 1967 Aksaray doğumludur. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra, Maliye ve Gümrük Bakanlığı Gümrük Müfettiş Yardımcısı olarak memuriyet kariyerine başlamıştır. 1993 yılında Gümrük Müfettişliğine, 2000 yılında da Gümrük Başmüfettişliğine atanmıştır. Yurt dışı yüksek lisans eğitimini müteakiben (Mayıs 2004-Mayıs 2005) döneminde Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş Mayıs 2005' te de Gümrükler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atanmıştır. Bu görevi devam ederken 04.01.2008 tarihinde EGO Genel Müdür Yardımcısı olarak EGO'da göreve başlamıştır. 2011 Kasımında Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne atanmıştır. Aşçı 2011 ve 2015 seçimlerinde Ak Parti'den Aksaray Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

Müfettişlik mesleğinin yanısıra üç ay süreyle (2001 Kasım-2002 Şubat) Amerika Birleşik Devletlerinde NAFTA örgütünün yapısı, dış ticaret hacmi ve üye ülkeler ekonomik gelişmesine etkisi konularında inceleme çalışması yapmıştır.

2 yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri Boston şehrinde (2002-2004) yurt dışına yetiştirilmek üzere gönderilecek devlet memurları esaslarına uygun olarak gerekli sınav başarılarak Boston Üniversitesinde Yönetim Bilimleri Ekonomi ana bilim dalında Çok Uluslu Ticaret konusunda yüksek lisans eğitimine iştirak etmiş, Master Of Science derecesiyle mezun olmuştur. Bu dönemde Amerikan kara para idaresinin yapısı, örgütlenmesi mücadele yöntemleri konularında araştırma ve incelemesi çalışmasını da ayrıca yapmıştır.

Yeminli Mali Müşavirlik Belgesini kanuni hak olarak kazandığı 2000 yılında almıştır.

Mesleki kariyer döneminde normal görevlerin yerine getirilmesinin yanı sıra; Avrupa Birliği-Türkiye üyelik müzakereleri öncesi tarama çalışmaları kapsamında Gümrük Birliği faslı (29.Fasıl) çalışma gurubu üyeliği, Avrupa Birliği Nakit kontrolleri çalışma gurubu üyeliği, Almanya-Türkiye Gümrük idareleri eşleştirme projesi idari yapının güçlendirilmesi gurubu üyeliği sıfatıyla çalışmalara, müzakerelere katılmış, sunumlar yapmış, raporlar düzenlemiştir. Gümrük Müfettişleri Derneği Genel sekreterliği yapmış (1999-2002). Gümrük Müfettişleri Dergisinde yayınlanmış makale-yorum, Gümrük Müfettiş Yardımcıları Eğitim Seminerleri-1 kitabı yazarlığı, Karaparanın aklanması ve terörizmin finansmanı, Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu, Mülki İdare Amirleri, Kaymakam Adayları, Dış Ticaret Müsteşarlığı Yurtdışı Yönlendirme Kursları, Dış İşleri Bakanlığı Konsolos Yardımcıları Eğitim Programı, Emniyet Genel Müdürlüğü Gümrük ve Kaçakçılık Mevzuatı Eğitim Seminerlerine eğitici olarak katılmış, sunum yapmış (Yurtiçi ve yurtdışında) ve dersler vermiştir.

          Aşçı, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.