Çalışkan, ART TV’ ye konuk oldu

Çalışkan, ART TV’ ye konuk oldu

Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Saffet Çalışkan, Aksaray Art Televizyonunun Gündem özel programına konuk oldu.

Programda soruları yanıtlayan Çalışkan, Genel Sağlık Sigortası, doğum borçlanması,

yapılandırma, kayıt dışı istihdam, yurtdışı hizmet borçlanması, Sosyal Güvenlik Destek Primi(SGDP), akılcı ilaç kullanımı gibi hususlarda bilgilendirmede bulundu.

Gereksiz ilaç kullanımına dikkat  Çeken İl Müdürü “Kurumumuzun yaptığı araştırmaya göre her evde  6,6  kutu, hanelerin % 8’inde 15 kutudan fazla ilaç var. Sosyal Güvenlik Kurumunun 2014 yıl sonu itibariyle 54 milyar harcayacağı, ilaç harcamalarının ise 16,8 milyar olacağı tahmin ediliyor.

               Gereksiz yere çekilen akciğer filmi, tomografi, mamografi, gibi radyolojik incelenmeler sizin fazladan radyasyon almanıza yol açar. Bu ise kanser riskini artıran bir faktördür. Tomografik araştırmalar  bakın şöyle;

               ABD’de tek başına tüm kanserin % 2 si olan 30.000 kanser hastalığına,14.500 ölüme yol açıyor. Sadece bir tomografi taraması sonucu 14-21 mgy (miligray) radyasyon

Bu doz Japonya ya atılan atom bombasının 2,5 km uzağındaki insanların aldığı dozdur.

Tüm bu incelemelerin gereksiz yapılması halinde maddi  zararından çok bakın sağlık açısından daha büyük zararlara yol açtığını unutmayalım. Avrupa ülkelerinde  bu incelemeleri yapmak hiçte kolay olmamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, ülkemizde sevk zincirini uygulamamakta  kararlıyız. Bu durum sağlıkta memnuniyet oranını ilk kez % 74 lere ulaştırmıştır. Ancak vatandaşlarımızın sağlıkta sunulan bu büyük imkanı bilinçli ve dikkatli kullanmaları gerekmektedir. Bütün bu konuları yazılı ve görsel medya vasıtasıyla, yapılan belde  ve ilçe toplantılarıyla anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.