Cafe ve Restaurantlarınız İçin Menü Tasarlamanın Püf Noktaları

Cafe ve Restaurantlarınız İçin Menü Tasarlamanın Püf Noktaları

Yeni bir mekan açma hazırlığında iseniz her şeyin dört dörtlük olması için uzun günler ve geceler harcadığınıza şüphe yok.

 Her detayı ilmek ilmek işlenen ve sizi yansıtan bir mekan tasarımından sonra sıra, bu bütünlüğü koruyacak ve müşterinize sizi en doğru şekilde anlatacak menü hazırlığına ve tasarımına geldi. Hitap ettiğiniz kesimi direkt olarak etkileyen üç ana nokta var.

  1.  İlk etapta elbette mekanınızın dekorasyonunun cezbedici olması gerek.
  2. Müşterileriniz içeri girdikten sonra, ikinci kriter ürünlerinizi sergilediğiniz ve müşteriyle buluşturduğunuz menünüzün çarpıcı olmasıdır. Ürünlerinizi doğrudan yansıtan menüleriniz ile, müşterilerinize olabildiğince şeffaf bir tablo göstermelisiniz.
  3. Son olarak da tabiki yiyecek ve içeceklerinizin beklentiyi karşılaması gerekir. Bu üç kriteri emin adımlarla yerine getirdiğinizde başarınız da kaçınılmaz olacaktır.

Menülerinizi oluştururken ilk dikkat edilmesi gereken, verdiğiniz hizmeti doğru yansıtan bir tasarım oluşturmanız. Her zevke hitap eden ve özgürce aklınızdakileri yansıtabileceğiniz bir platform olan , bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Size en uygun temayı seçebilir ve özgün biçimde geliştirebilirsiniz.

  • Eğer bir balıkçı restoranınız var ise, menünüzde kullanacağınız soft ve açık renkler, deniz ürünlerinin tazeliğini olduğu gibi yansıtmanıza yardımcı olacaktır. İnsanların deniz ürünlerine bakarken beklentisi fresh olması ve buna uygun bir sunumda servis edilmesidir. Misafirlerinize olabildiğince doğal bir şekilde bunu ilk olarak menünüzden hissettirebilirsiniz.
  • Eğer söz konusu mekan bir kahveci ise, misafirleriniz kendilerini evlerinde hissettirecek cozy bir yer arayışındadırlar. Sıcacık bir kahvenin günü güzelleştirebileceği gibi bir kahveciden beklenti de çok yalındır. Kahvelerin mis kokusunu ve dokusunu yansıtacak nude tonlar seçilerek sade ve net bir menü hazırlamak beklentiyi karşılayacak ve misafirlerinizi rahat hissettirecektir. Homemade kurabiyelerin süslediği bir tema seçmek kahvenizin tazeliğini de ön plana çıkaracak bir unsur olabilir.
  • Bir diğer örneğimiz de tatlı bir waffle mekanı açmak isteyen çikolata severlere gelsin. Çikolataya en çok yakışan meyvelerle bezenmiş natural tonların hakim olduğu bir menü misafirlerinizi daha da heyecanlandıracaktır. Yaz esintilerini ve çikolatanın lezzetini ön plana çıkaracak bir tema bu konusa size yardımcı olabilir.

Menü tasarımlarınızı geliştirmek ve ikonik illustrasyonlar eklemek isterseniz bu konuda size yardımcı olacaktır. Geniş renk yelpazesi ve özgün doku çalışmaları gibi menülerinde detaylı bir sunum yapmak isteyenlerin kullanabileceği bir platform. Menü tasarım aşamalarında sizlerle paylaştığımız bilgiler ışığında, çok daha fazlasını yaratıcılığınızla geliştirebileceğinizi unutmayın.

2.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.