Başkan Yazgı, Kanalizasyon Çalışmalarını İnceledi

Başkan Yazgı, Kanalizasyon Çalışmalarını İnceledi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yıllardır hizmet bekleyen Yenimahalle’deki kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi.Yenimahalle’ye giderek kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceleyen B...

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yıllardır hizmet bekleyen Yenimahalle’deki kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Yenimahalle’ye giderek kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yazgı, mahalle muhtarı ve sakinleriyle bir süre görüşerek çalışma yapılacak alana geçti. Başkan Yazgı, “Biz göreve başladığımız andan itibaren ‘mahallerimizin alt yapıları tamamlayacağız. Daha sonra üst yapılar, asfalt, park bahçe ve çevre düzenlemesi yapacağız’ demiştik. Bu mahallemizde en büyük eksiklikte kanalizasyon eksikliği idi. Mahallelinin yıllardan beri isteğiydi. Buraya neşteri vurduk. Burada yaklaşık 7 kilometrelik bir hattımız olacak. Ana hatlarımız şuan yapılıyor. Yavuz Sultan Selim Mahallesinde devam eden ana kollektör hattından terfi istasyonumuz olacak. Buradan yapacağız ek bağlantılarla inşallah en kısa sürede kanalizasyonu bitireceğiz. Bitirdikten sonra asfalt atıp mahallemiz tertemiz hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Yenimahalle’de yeraltı su seviyesinin kanalizasyon çalışmaları için en uygun zamanı olduğunu kaydeden Başkan Yazgı, “Yeraltı su seviyesi burada çok yakın. Bu yer yer çalışmamıza engel oluyordu. Belki gerekli görülen yerlerde palplanş sistemiyle çalışmamızı sürdüreceğiz. Palplanş yeraltı zeminin gevşek yapıda olması ve çukurlarda yaşanan çökmeleri engellemek kullanılıyor. Amacımız ana hattımız bitirdikten sonra yan bağlantıları yapmak suretiyle evlerimizin kanalizasyon ihtiyacını gidereceğiz. Hava şartları böyle giderse biran önce bitirmeyi planlıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. 1,5 - 2 seneye kadar bütün mahallelerin alt yapısını çözeceğiz inşallah” dedi.

Mahalle Muhtarı Ahmet Koçak, kepçe kazısına başlanan kanalizasyon çalışmalarına mahalle olarak çok sevindiklerini ve yıllardan beri bu hizmetin gelmesini beklediklerini söyleyip, “Başkanımıza, mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten mahallemizin yıllardan beri alt yapı yoktu. Yollar açılmamıştı. Bütün sıkıntımızla Haluk başkanımız ilgilendi. Neredeyse son iki yıldır mahallemde her dönem belediyenin kepçesi kamyonu çalışıyor vaziyette” diye konuştu.

Başkan Yazgı, kanalizasyon ekibine teşekkür ederken son olarak Yenimahalle’de besicilik yapan üreticilerin şehir dışına taşınmasının gündemde olduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.