Başkan Karatay: "Bu Millet Türkiye’yi Kaosa Sokmaz"

Başkan Karatay: "Bu Millet Türkiye’yi Kaosa Sokmaz"

AK Parti Aksaray İl Başkanı Aldulkadir Karatay, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, milletin bekası, devletin istikrarı, güçlü, bağımsız ve...

AK Parti Aksaray İl Başkanı Aldulkadir Karatay, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, milletin bekası, devletin istikrarı, güçlü, bağımsız ve tarafsız bir Türkiye için Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumuna evet denilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Geçmişte büyük sıkıntılar yaşandığını, buna karşın günümüze kadar Türkiye'nin başarılı sınavlar verdiğini ve bu günlere kolay gelinmediğini ifade eden AK Parti Aksaray İl Başkanı Karatay, ekonomiden siyasete, eğitimden sağlık sektörüne, toplumsal ve kültürel hayattan iktisadi ve sanayi alanlarına yönelik reformlar yapılarak tüm bu alanların regüle edildiğini ifade edildi. Önceleri hizmetlerden yararlanmak için kamu kurumlarında uzun kuyruklar oluştuğunu hatta temel gıdaları almak için bile caddelerde, sokaklarda sıraya girildiğini hatırlatan Başkan Karatay, "Günümüzdeki gibi yaygın bir ulaşım ağı yoktu. Hem gelir düzeyimiz hem de kişi başına düşen milli gelir düşüktü. İMF'den borç alan, dış ticaret açığı fazla olan, sanayisi gelişmemiş, kendi uçağını, tankını, silahını, üretemeyen, yatırımların az olduğu, istihdam seviyesinin düşük kaldığı bir ülkeydik. Bunlara ek olarak sağlık ve eğitim alanlarında da problemler yaşardık. Şimdilerde olduğu gibi hastaneler ve okullar çok yaygın değildi. Başörtülü kardeşlerimiz bırakın bir kamu kurumunda çalışmayı, okullarda eğitim dahi alamıyordu. Bölgeler arası gelişmişlik düzeyi farklı olduğundan hem iç göçler hem de dış göçler fazlaydı" şeklinde konuştu.

"İçimize sızan hainler bir bir temizlendi"

Türk demokrasisinin darbelerle, muhtıralarla, 28 Şubat post-modern girişimiyle sekteye uğratıldığının altına çizen Başkan Karatay, "Özellikle son dönemde yaşanan Gezi, 17-25 Aralık Operasyonu ile ülkemize zarar verilmeye çalışıldı. Gizli yapılanmalar çeşitli oyunlarla, hilelerle devletimize sızdı. 15 Temmuz darbe girişimi de bu kesimlerin ürünüydü. Ancak milletimiz tek yürek, tek bilek olarak hep birlikte sokaklara dökülerek, tankların altına yattı, ölüme meydan okuyarak demokrasimize, devletimize ve vatanımıza sahip çıktı. Devletimiz yaşanan bu son darbe girişiminden ülkemizin, milletimizin olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarına hız verdi. İçimizdeki hainleri kurum ve kuruşlardan büyük oranda temizledi. Terör belasını da göz önünde bulundurarak başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere ülkemizin her köşesinde yatırımlara ağırlık verildi. Yeni iş alanları oluşturularak istihdam seferberliği başlatıldı. İşsizliği en aza indirmek için yoğun çaba sarf eden devletimiz tarıma, çiftçiye, KOBİ'lere, esnafa verdiği desteği de artırarak refahı sağladı" diye konuştu.

"Milletimizin azmiyle hepsinin üstesinden geldik"

Türkiye'nin komşu ülkelerde ve aslında dünyanın da bir gerçeği olan terör örgütlerine karşı hem sahada hem de masada yer aldığını hatırlatan Başkan Karatay, "Güçlü Türkiye yolunda büyük adımlar atıldı. Milletimiz tüm bu gelişmelere yakından şahit oldu. Kimilerimiz tüm bunları yaşadı ve gördü, kimilerimize yaşananlar aktarıldı, kimilerimizde okuyarak, basın yayın ve sosyal medya araçlarını kullanarak öğrendi. 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi liderlerinin söylemleriyle, basın yayın araçlarının ve sosyal medyanın katkısıyla, STK'ların desteğiyle ve tabi ki en önemlisi milletimizin azmi ve sabrıyla Allah'ın izniyle üstesinden geldik. Şimdi tüm bu yaşananlardan sonra ülkemizin dirliği, birliği ve güçlü Türkiye için istikrar için milletimiz referanduma evet diyerek Türkiye'yi kaosa sokmaz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.