Ayhan Erel MHP kayyum heyetinin başkanı oldu

Ayhan Erel MHP kayyum heyetinin başkanı oldu

Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de 543 imza toplanıldığı halde genel başkan seçimini sağlayacak tüzük değişikliği yapılması için kurultay toplanmaması üzerine muhaliflerin açtığı dava ile ilgili kararını verdi.

Mahkeme, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi.

MHP Aksaray eski  İl Başkanı Avukat Ayhan Erel, partiyi olağanüstü kurultaya götürecek kayyum heyetinin başkanı oldu.

Karar sonrası adliyede Bahçeli yanlıları ve muhalifler arasında gerginlik yaşandı.

NE OLMUŞTU?

MHP’li muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede 16 il başkanı “davalı” olarak yer almıştı.

Dilekçede, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP’yi “ihtar” eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterilmişti. MHP ise yaptığı savunmada, “MHP’nin bir dernek ya da bir vakıf olmadığını” vurgulayarak, “Sulh Hukuk Mahkemeleri’nin bu kararı vermekle yetkisiz olacağını” dile getirmişti. habersol.org.

aksaraymedya.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.