ATSO Hizmet Binasının Açılışını Tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Yaptı

ATSO Hizmet Binasının Açılışını Tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Yaptı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) hizmet binasının açılış törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu, yeni hizmet binasının Aksaray gibi ekonomisi gelişen ve büyüyen bir şehre yakıştığını belirtti.

Açılış töreninde konuşma yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise Aksaray’ın marka şehir olabilmesi adına Belediye ile odaların birlik ve beraberlik içerisinde emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

       Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının hizmet binası düzenlenen görkemli bir tören ile hizmete açıldı. Açılış törenine katılmak üzere Aksaray’a gelen TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu ilk olarak Aksaray Valiliğine uğradı. Vali Şeref Ataklı ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile görüşen TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, “Henüz buraya gelmeden önce Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ismini duydum. Gece çalışan bir başkan olarak hem çalışkan ve hem de hızlı iş yapıyormuşsunuz” diye konuştu.

       Protokol üyeleri valilik ziyaretinden sonra açılışın yapılacağı ATSO hizmet binasına geçtiler. Çevre İllerinden gelen Ticaret Oda başkanlarının katıldığı törende yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, hizmet binasının açılış kurdelasını kesti.

                        ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, oda yönetimin ve hizmet binasının fiziki yapılarını anlatan bir konuşma yaptı.

       Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise büyüyen ve gelişen Aksaray’ı marka şehir yapmak için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi ve konuşmasının devamında “Seçildikten sonra altı ay süresi zarfında gerçekleştirmeye marka şehir çalışmalara başladık. Allah nasip ederse de bundan sonra da birçok projede Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası Başkanımız başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşumuzun başkanlarıyla ve yönetimleriyle beraber hep birlikte Aksaray’ımızı daha üst noktaya nasıl getiririz, bunun planını ve projeleri üzerinde çalışmaya başladık.Aksaray’ımız hakikaten Türkiye’nin parlayan bir yıldızı ve bizde Aksaray’ımızı Türkiye de marka bir şehir haline getirebilmek ve bunun atılımlarını hep birlikte yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Avantajımız şu hem değerli Başkanım hemde bizler ekip olarak genç bir ekibiz.  Hevesli ve güçlü bir ekibiz. Bütün çalışanlarımızla beraber, bütün oda üyelerimizle beraber Allah nasip ederse Aksaray’ımızı bütün Türkiye’de tanıtılan bir noktaya getireceğiz. Çok daha iyi konumlara getirmeyi de hedefleyeceğiz. Daha önceki odamız çok ufaktı çok şükür bizlere yakışır bir oda oldu. Bu vesile ile ben odamızın açılışına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

       Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz birer konuşma yaptılar. Ardından Vali Şeref Ataklı kürsüye çıkarak Aksaray’ın ekonomik alanda son yıllarda yaptığı atılımdan ve ihracat değerlerinden bahsetti.

       Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı RifatHisarcıklıoğluAksaray Ticaret Odası Hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Aksaraylı hemşerilerimin hepsinin yüzü gülüyor. Niye? Aksaray’ımız bugün yeni bir hizmet binasına kavuştu. Ticaret Sanayi Odamızın Aksaray’ımıza yakışır hizmet binası bu anlayıştan dolayı, Aksaray Ticaret Sanayi Odamızda bugüne kadar görev yapmış, bütün yönetim kurulu üyesi, yönetim kurulu başkanı, Meclis üyesi kardeşlerimi ve şimdiki Başkanımız Ahmet kardeşimi ve Meclisyönetimini kutluyorum. Hepsinden Allah razı olsun.

Aksaray’ımıza yakışan bu eseri de kazandırdıkları için alkışlayalım. Bu işler Allah rızası için yapılıyor. Aslında bu birliği sağladıkları için başta Valimiz olmak üzere; Belediye Başkanımız ki genç, Aksaraylılar akıllı. Genç Türkiye’ninen genç ikinci Belediye Başkanını seçmişsiniz,dinamizm ile tecrübeyi buluşturmak için.Eğer işte ortak akıl olursa, birlik ve beraberlik olursa şehir marka şehir haline gelir. Aksaray’ın marka olmasında sebep bu anlatılanlardır” diye konuşarak küresel ekonomi ve gözde yatırımları aktardı.

       Yılın İstihdam ve Başarılı Ödülleri sahiplerini bulurken Başkan Yazgı, Yılın istihdam ödülü Mercedes Benz Türk Kamyon fabrikasına adına fabrika temsilcisine verdi. Ardından Başkan Yazgı, Ağaçlı restoranda Ebru sanatı ile yapılmış olan Aksaray Belediyesinin yeni logosunu gösteren tabloyu TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu’na takdim etti.

       Aksaray Valiliği, Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan TOBB Aksaray Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Yapımına İlişkin Protokol imzalanmasıyla tören son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.