ATSO Başkanı Koçaş Tanıtım Günleri Amacına Ulaştı

ATSO Başkanı Koçaş Tanıtım Günleri Amacına Ulaştı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, İstanbul Feshane’de gerçekleştirilen Aksaray İli Tanıtım günlerini değerlendirdi.

“544 Yıl Sonra İstanbul Kökleriyle Buluşuyor” sloganı altında 16- 19 Ekim tarihlerinde düzenlenen tanıtım günlerinin Aksaray’ın tanıtımı noktasında son derece önemli olduğunun altını çizen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Ankara’da geçtiğimiz yıl ilk defa düzenlemiş olduğumuz tanıtım günleri sonunda bu organizasyonların her yıl düzenlenmesi gerektiğini her seferinde vurguladık.

Ankara’da düzenlemiş olduğumuz tanıtım günlerinden sonra ikinci adresimizin İstanbul olduğunu ve Dünya’nın en güzel şehri İstanbul’da ilimizi tanıtmamız için organizasyon çalışmalara bir an önce başladık ve Allah’ın izni ile yine bir tanıtım günlerini gerçekleştirdik. İstanbul’da ikamet eden hemşerilerimiz ve İstanbullu vatandaşlar Feshane’ye gelerek Aksaray’ı tanıma imkânı buldular.  Aksaray’ın artık İç Anadolu bölgesinde bulunan küçük bir şehir kimliğinden arınmış birçok kişinin Niğde Aksaray, İstanbul Aksaray ile tabir etmiş olduğu yer kimliğinden arındırılmış tarım sanayisinde Türkiye’nin ilk 10 şehrinden birisi sanayi alanında ise Türkiye ve Dünya’daki yatırımcıların cazibe merkezi haline gelen bir il konumunda olduğunu görmüşlerdir.

ATSO 2013-2017 yönetimi göreve geldiğinde ilimizin ihracat rakamları 62 milyon dolar civarındaydı. Biz dedik ki bakın arkadaşlar Aksaray Türkiye’nin kalbi bu rakamlar ilimiz için yeterli değil madem ki ülkemiz bir hedef ve vizyon belirlemiş kendine bizlerde bir hedef belirleyelim ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasında katkı sağlayalım. İlk olarak dedik ki Aksaray 2023 yılında 500 milyon ihracat yapabilecek bir şehir olmalıdır.

Bunun için organize sanayi bölgemizde ki yatırımların artırılması ve fabrikalarımızın ihracatlarında daha etkili olmaları gerektiğini vurguladık.  62 milyondan 500 milyona çıkmak kolay olmamakla beraber ciddi anlamda bir sorumluluğu taşımayı gerektirmektedir.

Bugün Aksaraylı hemşerilerimiz bu hedefleri kendine benimsemiş ve yatırımcılarında dikkatini çekmeyi başarmıştır.544 yıl sonra kökleriyle burada bulaşan Aksaray’ın daha iyi yerlerde olabilmesi için hemşerilerine büyük oranda ihtiyacı bulunmaktadır.

Maalesef bugün İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Gebze’de, hatta Gaziantep’te üretim yerleri ve fabrikaları olan Aksaraylı iş adamlarımızın Aksaray’da yatırımları bulunmamaktadır. İş adamlarımıza Aksaray’ın ülkemizin önde gelen tarım ve sanayi şehri haline gelmesinde büyük ihtiyaç duyulmaktadır.

21. yüzyılın en önemli kuralı sanayi alanında ortaya çıkmaktadır. Eğer sanayin ve ekonomin güçlü ise başarılı bir ülkesindir. Bugün sanayisi ve ekonomi her geçen yıl artan bir ülke olan Türkiye 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacaktır.

Bizlerde Aksaray olarak hep birlikte bu başarılara ortak olacağız. Dönem birlik ve beraberlik dönemidir. Çıkmış olduğumuz bu yolda Aksaray’a başarıyı hep birlikte getireceğiz.

Ben bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Valimizi, Belediye Başkanımızı, İlçe Kaymakamlıklarımızı, Firmalarımızı, Derneklerimizi, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı kısacası katkısı bulunan herkese canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” diye sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.