ASÜ-Piriştine Arasında Üniversitesi İşbirliği Gelişiyor

ASÜ-Piriştine Arasında Üniversitesi İşbirliği Gelişiyor

ASÜ-Piriştine Arasında Üniversitesi İşbirliği Gelişiyor

Aksaray Üniversitesi  Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu’nda Türk Dili Okutmanı olarak görev yapan ve bulunduğu birimin Dış İlişkiler Koordinatörü olan Kudret Safa Gümüş’ün Kosova Piriştine Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, iki üniversite arasında “Mevlana Değişim Programı Protokolü” imzalanması hususu gündeme geldi.

Kütüphanelerden veri toplamak, Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde incelemelerde bulunmak üzere Kosova’ya giden Kudret Sefa Gümüş, Kosova Devlet Arşivi’nde bulunan ve kültür tarihinin izleri olan 113 el yazması eseri taradı. Gümüş,  “Balkanlar’da Osmanlı tarihi ile ilgili önemli birçok belge var. Bunları gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz” dedi. Bu yazma eserler, 2014 Ekim Ayında dijital ortama aktarılmıştı. Bu çalışmaları sırasında Piriştine Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Lindita Tahiri ile görüşen Gümüş, iki üniversite arasında “Mevlana Değişim Programı Protokolü” imzalanması için temaslarda da bulundu. 

Okutman Kudret Sefa Gümüş ayrıca, 27-29 Nisan 2015 tarihleri arasında Şereflikoçhisar’da gerçekleştirilecek olan “Berat Cömertoğlu Öğrenci Sempozyumu”nun, Priştine Üniversitesi ile ortak yapılması adına girişimlerde de bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.