ASÜ Girişimcilik Kongresine Katıldı

ASÜ Girişimcilik Kongresine Katıldı

Aksaray Üniversitesi Uluslararası Tanıtım Topluluğu öğrencileri, MÜNBİT 7.Girişimcilik Kongresine katılarak sertifika aldılar.

Aksaray Üniversitesi Uluslararası Tanıtım Topluluğu öğrencileri, MÜNBİT 7.Girişimcilik Kongresine katılarak sertifika aldılar.

2

5 yılında bir grup idealist öğrenci tarafından kurulan ve öğrenciler tarafından yönetilen Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu (MÜNBİT) kurulduğu tarihten bu yana her yıl düzenlediği Girişimcilik Kongrelerinin 7.sini bu sene 4-5 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirdi.

Kongreye Aksaray Üniversitesi Uluslararası Tanıtım Topluluğu da Başkan Ömer Faruk Şahin liderliğinde katıldı.

Aksaray Üniversitesinin çeşitli bölümlerden yaklaşık 2
öğrencinin katıldığı kongrede Topluluk öğrencileri  Hyundai, Toyota, Honda, Siemens, Turkuvaz Medya fabrikalarına düzenlenen teknik geziye katıldı.

Kongreye bu yıl konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini üniversite öğrencilerine aktaran isimler arasında Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Uzay Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Sevda Arıkan, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Kamil Gökhan Bozkurt, THY Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Polat ve İletişim Uzmanı Doç.Dr. Şaban Kızıldağ da yer aldı.

İlk gün düzenlenen teknik gezilere 25
öğrenci katılırken, ikinci gün kongreye ise 15 farklı ilden 73
öğrenci katıldı. Kongre sırasında söz alan konuşmacılar, girişimcilik kavramının tanımını ve önemini anlatırken, ülkemizde girişimciliğin durumu hakkında bilgiler verdiler. Konuşmacıların başarılı bir girişim için uyum halinde olan ve takım oyununu benimseyen ekipler halinde çalışılması gerektiğini vurgulamaları dikkat çekerken, özellikle Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün üniversite öğrencilerine kendi işlerini kurmaları için mevcut hibe ve kredilerin yanı sıra çok yakında yeni fırsatlar sunulacağının müjdesini vermesi öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Aksaray Üniversitesi Uluslararası Tanıtım Topluluğu Lideri Ömer Faruk Şahin topluluğun kurulduğu tarihten bu yana son üç yılda; 3’ü Avrupa Komisyonu hibesiyle Aksaray ve Adana’da ev sahipliği, 5’i Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde olmak üzere 8 ̶
;AB Gençlik Projesi” gerçekleştirdiğini bildirdi.

Ayrıca her yıl düzenledikleri ̶
;Ihlara Vadisinde Piknik ve Doğa Yürüyüşleri” ile üniversite sosyal hayatına katkı sağladığını belirtti.

Topluluk öğrencilerinin üniversite bünyesinde yeni bir etkinlik hazırlığı yaptığı da kaydedildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.