Andı’dan “İstiklal Marşı İstikbal Marşıdır” Konferansı

Andı’dan “İstiklal Marşı İstikbal Marşıdır” Konferansı

Aksaray Belediyesi, İstiklal Marşının TBMM’de kabulünün 96 yıl. dönümü münasebetiyle ‘İstiklal Marşı, İstikbal Marşı’ isimli konferans düzenledi. Konferansta Vatan şairi ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un hayatı da ele alındı.

Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşen konferans,Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Fatih Andı sunumuyla gerçekleşti. Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, Akif’in hep üzerinde durduğu ‘Asımın Neslini’ anlattı.

Türk Milletinin Akif’i 2004 yılından sonra o dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde tanımaya başladığını belirten Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, “Asım kim? Asım'ın nesli nedir? Kimse bunları sorgulamadı. Ta ki ümmete umut olan bir lider Asım’ın Neslini bize işaret edene kadar. Kimdi bu? Siyaset yapmıyorum asla yanlış anlaşılmasın. Ben Asım’ın Nesliyim diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yani Asım’ın nesli bizim öz evladımız. Öz vatanımız. Vatanına milletine sahip çıkan değerlerin tamamıdır” diye konuştu.

İstiklal Marşı’nın gizemli ve müstesna bir eser olduğunu aktaran Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, Böyle bir İstiklal Marşını da ancak Mehmet Akif gibi biri yazabilirdi” dedi. Yazar, İstiklal Marşı içerisinde evrensel mesajlar olduğunu, her mısra ve kıtalarında ayet ve hadisler yer aldığını açıkladı.

Mehmet Akif Ersoy’un çok yönlü bir insan olduğunu belirtenAraştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı, “İstiklal Marşının bir bedeli olamayacağını çok iyi bilirdi ve o yüzden ona teklif edilen 500 altını geri çevirdi. Hatta İstiklal Marşı meclis de ilk okundu. Ayakta alkışlandı. O kadar güzeldi. Herkes ayağa kalktı tekrar okunmasını istediler. Okundu da. Mehmet Akif Ersoy, utandığından meclis salonunu dışarı çıkmak zorunda hissetti kendini. Mehmet Akif yalnızca bir söylem adamı değildir; aynı zamanda bir eylem adamı olduğunu hala şimdi büyük bir coşkuyla okuduğumuz İstiklalMarşımızla bunu ispat etmiştir. 

Tabi o dönemde, İstiklal Marşı’na itiraz eden olmadı mı? Oldu tabi. Dini ibareler içeriyor dendi. İlahi mesajlar içeriyor dendi. Yeni bir istiklal marşı yazılmasını önerdiler. Ancak kanunumuzun değiştirilemez maddesiyle kanuna giren İstiklal Marşımızı değiştirmeye gücü yetmediler. O kendini aydın zannedenler. O zaman ki yazar gibi görünenler. Kalemleri başkasının elinde olanlar” diye konuştu.

Konferansa dinleyici olarak Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, parti teşkilat üyeleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yazgı, konferans sonunda Araştırmacı-Yazar Tahir Fatih Andı’ya teşekkür etti. Konferansı büyük keyifle dinlediği belirterek Yazar’a günün anısına hediye verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.