Ali Rıza Toprak'tan yol tepkisi

Ali Rıza Toprak'tan yol tepkisi

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak'ın yaptığı yazılı basın açıklaması şu şekilde...

Aksaray Belediyesi harıl harıl çalışıyor. Yollar kapatılıyor. Kanallar kazılıyor. Belediye yolları kapatırken özel otolar ve bir kısım esnafta yaya kaldırımlarını kapatıyor. Yaya geçitlerinin boyası solmuş. Yaya geçidinin bulunduğu yerde herhangi bir tabela, ikaz ışığı vs de yok. Yayalar geçecek yer bulamıyor.

 Şehrimizin girişi bir kısım basının yazdığına göre çiçek gibi donatılmış. Şehrimizin Nevşehir girişine baktım, köprü altı faciası var. Ankara girişine baktım orada da sanayi köprüsü altı faciası var. Konya, Adana girişine gittiğimizde ise de Cumhuriyet Halk Partisi döneminde yapılan Şehirlerarası Otobüs Terminaline giriş var. Çiçeklerle donatılmış şehrin girişini bir türlü bulamadım. Aksaray’a dışarıdan gelenler nasıl bulur bilemiyoruz?

 Piri Mehmet Paşa Çarşısı ve Efor AVM’si arasına yapılacak yer altı geçidine gelince, bu proje Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Doğan Koşar’ın projesi idi. Ancak Toprak Mahsulleri Ofisi bulunduğu yerde kalacağı için böyle bir proje yaptırılmıştı. Oysa Aksaray Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin oradan kaldırılacağını sözleşmenin imzalandığını basına açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi kaldırıldığında o bölgeye şehircilik uzmanlarının görüşü alınarak yeşil alan, yol ve kavşak uygulaması yapılmalıdır. Yer altı geçidi yanlış bir karar olmuştur. Ofisin boşaltılması nazar alınmadan yapılmış bir proje gibidir. Katkıdan çok zarar vereceği esnafın işlerliğini kaybedeceği bir bölge ortaya çıkacaktır. Biz hizmete karşı değiliz. Hizmet yapılmalıdır, daha çok yapılmalıdır. Her zaman destek oluruz. Ancak o yer altı geçidi iki gün önceki yağmurda geçilmez hale gelen Hashas – TOKİ geçidi haline dönerse eyvah denir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.